Újabb bravúr, legyőzte a korábbi éllovast az FK Csíkszereda

Dobos László 2019. november 01., 20:42

A Bukaresti Rapid után újabb, esélyesebbnek tartott együttest győzött le hazai pályán az FK Csíkszereda a román labdarúgó 2. Ligában. Valentin Suciu legénysége pénteken este 1–0-ra nyert a nyolc fordulón át éllovas Turris Oltul Turnu Măgurele ellen.

Óvatosan játszottak a csapatok, nem kockáztattak, főleg a védekezésre összpontosítottak Fotó: Pinti Attila

Nem volt helyzetekben gazdag a péntek esti FK Csíkszereda–Turris Oltul Turnu Măgurele mérkőzés, amelyen a házigazdák támadtak többet. A 14. percben Magyari lövését könnyen védte Rus kapus, majd a 21. percben forró jelentek következtek a Teleorman megyei együttes kapuja előtt, a labda össze vissza pattogott, végül Majziknak sikerült kapura lőnie, de a labda kevéssel elkerülte a bal kapufát. A 25. percben Barát szerelték szabálytalanul a vendégek kapuja előtt, de a 25 méterről megítélt szabadrúgást Erdei kevéssel kapu fölé lőtte.

{A}

A második félidő első csíki helyzetét Kálmán neve mellé jegyzetük, az 54. percben eleresztett lövése azonban nem okozott gondot a vendégek kapusának.

Fotó: Pinti Attila

Az 59. percben újabb Kálmán akcióra ugrott fel a helyéről a közönség egy része,

az FK játékosa kapura tört, a 16-os vonal előtt egy csellel lerázta védőjét, majd a labdát laposan, a jobb kapufa tövébe bombázta (1–0).

Fotó: Pinti Attila

A folytatásban a vendégek birtokolták többet a labdát de veszélyes gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Gyenge kapujánál. A hazai csapat megérdemelten nyert, a tapasztaltabb játékosokkal pályára lépő vendégek kiharcoltak ugyan öt szögletrúgást, de az egész mérkőzés alatt egyetlen tiszta gólhelyzetet sem tudtak kialakítani.

Úgy tűnik kedvez Mindenszentek napja a csíki futballcsapatnak. Egy évvel ezelőtt, 2018. november elsején a Bukaresti Dinamót győzték le a Román Kupa nyolcaddöntőjében, büntetőlövések után 9–8-ra.

Fotó: Pinti Attila

Román labdarúgó 2. Liga, 15. forduló:
FK Csíkszereda–Turris Oltul Turnu Măgurele 1–0 (0–0), 
Gólszerző: Kálmán Szilárd (59. perc).
Sárga lap: Savin (Turris)
Játékvezetők: Sorin Costreie (Buftea), Cosmin Vătămanu és Mihăiţă Necula (mindketten Bukarest).
Megfigyelők: Dan Jiga (Beszterce) és Traian Marcu (Nagyszeben).
FK Csíkszereda: Gyenge Szilárd – Raul Palmeş, Csonka Bonifác, Slobodan Lalic, Majzik Adrián, Eder Gonzalez, Kálmán Sziklárd (Takács Martin, a 80. perctől), Erdei Carlo, Bara Levente, Magyari Szilárd (Veres Szilárd, 90.), Romaric Logon (Bajkó Barna, 76.). Vezetőedző: Valentin Suciu.
Turris-Oltul: Ionuț Rus – Alin Buleică, Alexandru Sălcianu, Denis Ispas, Florinel Mitrea, Florian Haită, Silviu Pană, Cătălin Savin (Claudiu Juncănaru, 76.), Cristian Ciobanu (George Călinţaru, 61.), Sergiu Negruţ (Cristian Bud, 60.), Ionuț Voicu. Vezetőedző: Marius Baciu.

Eldőlt, hogy az 5. fordulóból elhalasztott Petrolul–FK Csíkszereda mérkőzést kedden, november 5-én 17.45-től pótolják a ploiești-i Ilie Oană stadionban.

A következő fordulóban, november 9-én az FK Csíkszereda a Temesvári ASU Poli otthonában vendégszerepel.

Fotó: Pinti Attila

{Z1}

{S1}