Medvenyomok a kiásott sírnál

Simon Virág 2019. november 01., 12:04

A rendőrséggel együtt ment ki a szentháromsági temetőbe Nyárádgálfalva község vezetője, hogy megbizonyosodjanak az interneten megosztott fotók és állítások valóságáról. A frissen elhantolt sír ki volt ásva, és letépett deszka hevert a közelben. No, meg medvenyomok.

Tyúkokat pusztított el egy marosvásárhelyi udvarban a medve Fotó: Facebook/Esti din Targu Mures daca...

A Ro-Alert rendszeren keresztül értesítették a marosvásárhelyieket csütörtök este, hogy a Szorgalom utcában medve jár. Október elején már láttak ugyanott medvét, akkor azonban a helyszínre érkező csendőrök és rendőrök nem erősítették meg a bejelentést. Most azonban a helyi rendőrök látták a nagyvadat.

A Facebookon közzétett fényképek szerint a nagyvad bement egy magánház udvarára, megölte a kutyát, illetve több tyúkot elpusztított és megevett. Az udvar a Méhészek utcában található, amely közvetlenül a Szorgalom utca mellett van, közel a városszéli Segesvári úthoz és erdőhöz.

A fényképekhez hozzászólok között volt, aki rókára vagy görényre gyanakodott, de többen úgy vélték, azok nem ölhették meg a kis termetű házőrző kutyát. Silaghi Vasile vadász szerint a tyúkok mellett látszik a medvenyom.

{A}

Ugyancsak a Facebookon osztottak meg képeket azzal kapcsolatban, hogy a medve kiásott egy sírt Szentháromságon.

A kiásott sír Fotó: Facebook/Specii Protejate/Vasile Silaghi

Megkeresésünkre Nyárádgálfalva község vezetője, Karácsony Károly polgármester azt mondta, a rendőrséggel együtt mentek ki a szentháromsági temetőbe, ahol egy frissen elhantolt sírnál medvenyomokat találtak. Arra következtettek, hogy

a nagyvad áshatta ki a sírt, egy deszkát is letépett, de az elhunyt személyhez nem nyúlt.

A polgármestertől megtudtuk, napi szinten látogatják a község különböző településeit a medvék. Hol a községközpontból, hol Nyomátról vagy Bedéből jelzik, hogy medve kárt a kertekben, gazdaságokban.