Skandináviában portyázik a Sepsi-SIC

Sánta Imre 2019. október 31., 11:14

Svédországi kiszállással folytatja nemzetközi szereplését a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC. A női kosárlabda Európa Kupa csoportküzdelmeinek 3. fordulójában a zöld-fehérek csütörtök este 20 órakor a Lulea BBK vendégeiként lépnek pályára.

Nagy önbizalommal léphetnek pályára a sepsiszentgyörgyiek Fotó: Sánta Imre

A négyszeres bajnok és kupagyőztes háromszékiek korábban a lengyel Artego Bydgoszcz otthonában szenvedtek vereséget, amelyet egy szenzációs győzelem követett a Galatasaray Istanbul ellen a Sepsi Arénában. Ezzel szemben a Lulea BBK mindkét csoportmeccsét elveszítette, így sereghajtóként várja a mérkőzést.

A találkozó előtt Zoran Mikes, a Sepsi-SIC vezetőedzője úgy vélekedett, a Galatasaray elleni siker érthető módon növelte játékosainak önbizalmát, és ha

a törökök ellen mutatott formájukat sikerül átmenteni a Lulea elleni meccsre, akkor le tudják győzni svéd ellenfelüket is.

A szakember szerint egy idegenbeli győzelemmel nagy lépést tehetnek a továbbjutás felé. „A svédországi meccsünkön az lesz a legfontosabb, hogy ugyanazzal az energiával játsszunk, mint legutóbb a Galatasaray ellen, ez lehet célravezető.

Nem vagyok biztos abban, hogy ezt meg tudjuk ismételni, mert hosszú volt az út Svédországig, és sok más egyéb is befolyásolhatja még a mérkőzést, de határozottan pozitív és optimista vagyok.

{A}

Jó a hangulat a csapaton belül, a Galatasaray elleni győzelemmel nőtt az önbizalmunk, ezért úgy gondolom, ezt a meccset is képesek vagyunk megnyerni. Ezzel a gondolattal kell pályára lépnünk, és ebben az esetben hiszek a győzelemben, amely a jövőre nézve is újabb ajtókat nyithat meg számunkra” – nyilatkozta Zoran Mikes.

A Sepsi-SIC bosnyák trénere kiemelte, a svéd együttes gyorsan játszik, jól dobnak a hárompontos félkör mögül, erőszakosak a lepattanók megszerzésénél, ezért

elsősorban védekezésben kell agresszíven fellépni ellenük.

A Lulea BBK sorait olyan kiváló játékosok erősítik, mint az amerikai Ivey Slaughter és Natisha Hiedeman, aki az észak-amerikai női kosárlabdaliga (WNBA) idei döntőjét elveszítő Connecticut Sun csapatában szerepelt, de köztük találjuk Milica Jovanovic-ot is, aki a montenegrói válogatott egyik legjobbjának számít.

Az E csoport másik mérkőzésén az Artego Bydgoszcz hazai pályán fogadja a Galatasaray Isztanbul együttesét.