Sebzett medvét üldöznek a vadászok Székelyudvarhely határában

Fülöp-Székely Botond 2019. október 29., 12:00

Kétbocsos anyamedvét ütöttek el hétfőn este Székelyudvarhely és Felsőboldogfalva között. A nagyvad nem vesztette életét, hanem a Nagy-oldalban lévő terepmotor-pályához közeli erdőbe menekült. A vadásztársulat jelenlegi is keresi a veszélyesnek minősülő sebzett medvét, így arra kérik a lakókat, hogy kerüljék a környéket.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Este nyolc órakor ütötte el egy szabályosan közlekedő autós a kétbocsos anyamedvét a Székelyudvarhely és Felsőboldogfalva közötti 137-es megyei úton – tudtuk meg László Szabolcstól, a helyi rendőrség igazgatójától. Mint mondta,

a nagyvad csupán sérüléseket szenvedett és elmenekült a felsőboldogfalvi temető irányába.

{A}

Mărmureanu-Bíró Leonárd, a Nagy-Küküllő Vadász- és Sporthorgász Egyesület vezetője elmondta, hogy már az esti órákban terepszemlét tartottak, ám akkor még ők sem mertek bemenni az erdőbe, hiszen a sebzett medve roppant veszélyes lehet. Végül ma hajnalban, virradat után

közel tíz kilométeren át követték a nagyvad véres nyomait, ám még nem sikerült megtalálni, hiszen folyamatosan változtatja a helyzetét.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Noha a medve keresése még folyamatban van, jelenleg úgy sejtik, hogy a Székelyudvarhely határában lévő Nagy oldalhoz közeli erdőben rejtőzhet. Cikkünk publikálásakor az egyesület kilenc munkatársa tartózkodik a helyszínen. A nyomok alapján egy jól megtermett vadról van szó.

Tudom, hogy gombaszezon van, de arra kérek mindenkit, hogy kerüljék el a közeli erdőket, hiszen a sebzett medve roppant agresszív, így bárkire rátámad

– szögezte le Mărmureanu. Az egyesület vezetője ugyanakkor kijelentette, ártalmatlanítani fogják a nagyvadat, amint rábukkannak, hiszen szerintük az emberek biztonsága mindennél fontosabb.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Egyébként Mărmureanu-Bíró Leonárd szerint várható volt, hogy előbb-utóbb egy autós elüti az anyamedvét, hiszen az folyamatosan ott kószált az említett útszakaszon. Több mint bizonyos, hogy nagyjából egy hete is azt az állatot látták a székelyudvarhelyi II. Rákóczi Ferenc utcában.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Fotó: Erdély Bálint Előd