Interaktív világtérképen a magyarsághoz köthető emlékhelyek

Székelyhon 2019. október 25., 19:28

A világ különböző fertályain fellelhető, magyarsághoz köthető emlékhelyeket mutatja meg egy interaktív térképen a Hungarikumokkal a világ körül csapata.

Fotó: Hungarikumokkal a világ körül

A különleges stáb egyik küldetése az, hogy világszerte feltérképezze a magyarsághoz köthető emlékhelyeket, embereket és hagyatékokat. Az elmúlt három évben számtalan országot meglátogatniuk, ahol hihetetlen kalandokban volt részük – ezt többrészes dokumentumfilm-sorozatban mutatták be, amelynek epizódjai elérhetőek a produkció Youtube-csatornáján.

{K1}

„Amellett, hogy felfedeztünk különböző kultúrákat és népeket, szerte a nagyvilágban magyar lábnyomokra bukkantunk.

Azért, hogy az átélt emlékeinket közelebb hozzuk nézőink és minden érdeklődő számára, létrehoztunk egy interaktív világtérképet, amelyen elhelyeztük legfontosabb utazásainkat

– írják a legújabb megvalósításukról, amelyet az 1956-os forradalom és szabadságharc hősei előtt tisztelegve 2019. október 23-án mutattak be.

Minden egyes leszúrt pontnál egy rövid leírás olvasható az ott található magyar vonatkozásokról.

A történelem iránt érdeklődő olvasók számára igazi csemege lesz ez a térkép, amelyet folyamatosan frissíteni fogunk, ahogy a sorozatunk évadai bővülnek

– ismertetik a projektet a kezdeményezők.

„A legutóbbi barangolásaink során felkutatott útvonalak tartalmazzák többek között Teleki Sámuel expedícióit, Vámbéry Ármin utazásait, Kőrösi Csoma Sándor kalandozásait és Stein Aurél útvonalát is” – olvasható a projekt weboldalán található ismertetőben.

{A}