Sürgős volt dönteni Gyergyószentmiklóson, ugyanis veszélybe került a háziorvosi rendelők működése

Gergely Imre 2019. október 24., 18:58

Októberi ülését tartotta csütörtök délután a gyergyószentmiklósi önkormányzati képviselő-testület. A napirenden tizenkilenc határozattervezet szerepelt, de ezek száma csökkent, miután későbbi időpontra halasztottak néhány dolgot.

A határozatok többségét egyöntetű szavazással fogadták el Fotó: Gergely Imre

Többek között meghosszabbították a Kárpátok utcai egykori községháza épületében működő orvosi rendelők bérleti szerződéseit. Ez azért volt most nagyon sürgős, mert a tizenöt évvel ezelőtt megkötött szerződések lejártak, és az Electrica kilátásba helyezte, hogy emiatt

november 1-jétől nem biztosít tovább elektromos áramot számukra, így pedig lehetetlen lett volna a rendelők tevékenysége.

Költségvetés-módosításra is sor került, több kisebb tétel mellett forrást különítettek el arra, hogy a Dózsa György utcában zajló útfelújítás mostani szakaszában új vízvezeték-hálózatra csatlakozhassanak az érintett lakók. Ez azért szükséges, mert

a régi azbeszt és beton alapú vezetékek megroppanhatnak az út alapozása során.

Az új vezeték már évek óta a földbe került az Arcons által folytatott, de mindmáig be nem fejezett rendszerfelújítás során, ez kerül most használatba – ismertette Fodor-Vanyó Csaba, a városháza műszaki igazgatója.

{A}

Gyergyószentmiklós számára egyébként több mint kétmillió lejes támogatást hagyott jóvá a kormány a tartalékalapjából, ami a tanácsülésen elhangzottak szerint megoldja a város akut fizetési gondjait. Ezt az összeget azonban majd egy későbbi tanácsülésen fogják befoglalni a helyi költségvetésbe, és akkor fogják előirányozni annak elköltését is.