Közvilágítási hibaelhárító éjjel-nappal

Bíró Blanka 2019. október 24., 19:55

Sepsiszentgyörgy önkormányzata új telefonos ügyfélszolgálatot vezetett be. A közvilágítással kapcsolatos gondokat, a meghibásodásokat a hét minden napján, a nap 24 órájában be lehet jelenteni a 0751–586 462-es telefonszámon.

Képünk illusztráció Fotó: Mihály Csaba

Az önkormányzat sajtószolgálata felhívásában, arra kéri a lakosságot, hogy ne éljenek vissza a lehetőséggel, hanem valóban problémák megállapításakor, illetve sürgősségek esetében hívják a hibabejelentőt.

A hibaelhárítónak nemcsak az jelenthető, ha nem működik a közvilágítás, hanem például az is, ha nappal égnek a lámpák, mert az is meghibásodást jelenthet.

A városvezetés szakcégre bízta a közvilágítás kezelését és karbantartását, mert a tavaly elkészített célszerűségi tanulmányból az derült ki, hogy az költséghatékonyabb. Másrészt a polgármesteri hivatalnak nem volt szakképzett személyzete a hálózat, az oszlopok szervizelésére, nem volt akire rábízni az égők cserélését.

{A}

Az állapotfelmérések során kiderült, a város több pontján csak az égőket kell kicserélni, hogy zavartalanul működjön a világítás, azonban előfordul, hogy az oszlopok kábelezését is ki kell javítani.

Abban bíznak, hogy a szakcég szervezettebb, pontosabb, gyorsabb szolgáltatást nyújt. Már a közbeszerzésen elvárásként fogalmazták meg, hogy a vállalat működtessen ügyfélszolgálatot, így a panaszokra 24 órán belül tudjon reagálni, míg eddig ez akár egy hétbe is telhetett.

A közvilágítás fejlesztése továbbra is az önkormányzat feladata.