Kiszáll a bajnokságból az FK Csíkszereda ellenfele

Józsa Csongor 2019. október 23., 15:53

Két évvel ezelőtt az élvonalban szerepelt a Bukaresti Daco-Getica, de nem az anyagi problémák miatt döntött a tulajdonos a visszalépés mellett. Törlik az eddig elért eredményeit, a székelyföldiektől is elvesznek hármat.

Tizenkilencen maradhatnak a pontvadászatban Fotó: Gábos Albin

Több román internetes portál tényként közölte: a Bukaresti Daco-Getica nem folytatja a labdarúgó 2. Liga további küzdelmeit, a napokban a Román Labdarúgó-szövetséghez (FRF) is eljuttatja a hivatalos dokumentumot, miszerint kiáll a bajnokságból.

{A}

A fővárosiak tulajdonosa, Ilie Ciuclea a Fanatik szaklapnak úgy nyilatkozott, azon fiatalok, akiket leigazoltak nem váltották be a hozzuk fűzött ígéretet. „Az elért eredményeket górcső alá véve hoztam meg a döntést. Nem szűnik meg a klub, az ifik folytatják az együttes korosztályos gárdáinál. Jövőre nevezünk a megyei bajnokságban, újból kezdünk mindent”.

A Daco-Getica a 2. Liga utolsó előtti helyén, a 19. pozícióban található, eddig csupán hat pontot gyűjtött, a leggyengébb a gólkülönbsége: 8–33. A fővárosiak a 2017–2018-as szezonban az élvonalban játszottak, akkor Bukaresti Juventus névvel.

Az FK Csíkszereda egy héttel ezelőtt tudta le meccsét a bukarestiekkel, 1–0-ra nyert a Valentin Suciu által irányított együttes.

Ahogy hivatalos lesz a visszalépés, úgy az FK-tól is elveszik az így szerzett három pontot.