Letartóztatták a tragédia helyszínét elhagyó autóvezetőt

Simon Virág 2019. október 23., 14:45

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezték azt a fiatalt, aki vasárnap este elhagyta a marosvásárhelyi, halálos kimenetelű közúti baleset helyszínét.

Képünk illusztráció Fotó: 123RF

A tragédia vasárnap késő este, a marosvásárhelyi Szabadi utcában történt: egy 20 éves fiatal járművével nekiütközött egy, az úton körültekintés nélkül megforduló kocsinak, majd hídfőnek és kerítésnek csapódott. A 20 éves gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett, a mellette ülő 17 éves fiatal pedig a helyszínen életét vesztette. A szabálytalanul megforduló autó vezetője elhagyta a helyszínt

{K1}

Mint Emanuela Rugină, a Maros megyei rendőrség szóvivője elmondta, az elmenekült gépkocsivezetőt egy 23 éves marosvásárhelyi fiatal személyében azonosították. Az vizsgálatok nyomán kiderült, hogy vezetés előtt tudatmódosító szereket használt, és a gépkocsivezetői engedélye is fel volt függesztve korábbi kihágások miatt.

{A}

A gyanúsítottat október 22-én harmincnapos előzetes letartoztatásba helyezték gondatlanságból elkövetett emberölés, baleset helyszínének elhagyása, továbbá engedély nélküli, illetve tiltott szerek befolyása alatti járművezetésért.