A városi távhőrendszerre kötik a bölcsődét

Hegyi Zsuzsánna 2019. október 23., 13:34

A városi bölcsődének, valamint a Napsugár az Esőben Egyesület által működtetett napközinek otthont adó épületet is rácsatlakoztatják a gyergyószentmiklósi távhőszolgáltatás rendszerére. A munkálatokat hétvégéig befejezik.

Fotó: Hegyi Zsuzsánna

A Virág negyed déli részén, a bölcsőde és a Vidor játszótér közötti területen dolgozik a gyergyószentmiklósi önkormányzat megbízásából a helyi fűtőmű: a bölcsőde és a fogyatékkal élők foglalkoztatója épületegyüttesét csatlakoztatják a városi távhőrendszerre. Eddig fával fűtötték az épületeket, a Napsugár az Esőben Egyesület többször támogatásba kapta a tüzelőanyagot.

„Tekintettel arra, hogy a fás kazánnal történő fűtéshez ISCIR-engedéllyel rendelkező szakember kell, úgy döntöttünk, hogy kényelmi és költséghatékonysági szempontok miatt a városi rendszerre kötjük az épületeket” – indokolta a fejlesztés szükségességét Len Emil Balázs alpolgármester.

{A}

A fűtésrendszer bevezetését hétfőn kezdték el, kedden pedig forgalomkorlátozásra volt szükség az aszfaltút átvágása miatt. A munkálatokat az önkormányzat és a fűtőmű közösen végzi, az ehhez szükséges költségeket is megosztva állják, amelynek értéke eléri a százezer lejt. A rácsatlakozás egész héten zajlik, az alpolgármester szerint a hétvégén átadják és működésbe is helyezik a rendszert.

Az épületegyüttesben két intézmény működik, egyik részében negyvenöt sérült személyt foglalkoztatnak, a másikban a bölcsőde van, ahová ötven kisgyereket járatnak.