Önkéntes csapatösszerázó fiataloknak Gyergyószentmiklóson

Barabás Orsolya 2019. október 23., 12:38

Töltődj fel! csapatépítőt, összerázót rendeznek 8–12. osztályosok számára Gyergyószentmiklóson. A háromnapos program célja, hogy a fiatalokat bevonják különböző rendezvények szervezésébe, megismerjék, milyen előnyei vannak az önkéntes tevékenységnek és a csapatmunkának.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay

Pénteken délután négykor a Szent István-plébánián kezdődik a Töltődj fel! elnevezésű önkéntes csapatépítő és összerázó program, amelynek keretében előadásokon, foglalkozásokon, közös játékokon vehetnek részt az érdeklődők.

„A cél az, hogy a csapatban való gondolkodást erősítsük, hiszen azt tapasztaltuk, hogy ha van egy csapattárs, és neki kell fogni egy nehéz feladatnak, akkor máris könnyebb. Ezt az üzenetet szeretnénk átadni a fiataloknak is” – hangsúlyozta Kulcsár László, a Gyergyói Örmény Katolikus Egyesület elnöke.

{A}

A tavalyi nagy sikerű Feltöltő Keresztény Zenefesztivál is bizonyította, hogy a csapatmunka milyen eredményes lehet. A programot szervezők fontosnak tartják, hogy ne csak egyetlen eseményre, hanem a gyergyószentmiklósi egyházi, kulturális és civil programokra egyaránt mozgósítható legyen egy fiatalokból álló önkéntes csapat. Ezért még várják a 8–12. osztályos diákok jelentkezését, akik a panaszkodás helyett inkább a tenni akarást választják, és remek hangulatban szeretnének eltölteni egy hétvégét, ahol elkezdődik a 2020-as Feltöltő Keresztény Zenefesztivál szervezése is.

A pénteki megnyitót követően szombaton 9 és 17 óra, vasárnap pedig 10 és 13 óra között lesznek foglalkozások a Szent István-plébánián.