Papírforma eredmény a GYHK–Sapientia U23 mérkőzésen

Gergely Imre 2019. október 22., 21:12

Gyergyói Hoki Klub–Sapientia U23 mérkőzésre került sor kedden este a romániai jégkorongbajnokság alapszakaszában. A zöld-fehér fiatalok kicsit sem hagyták lazán játszani a gyergyóiakat, az eredmény csak a második harmad közepétől lett olyan, amilyen az erőviszonyok szerint elvárható. 

A gyergyóiak alaposan meg kellett dolgozzanak a három pontért. Korábbi felvétel Fotó: Tamirjan Robert photography

Az iramra nem lehetett panasz, a Sapientia fiataljai gyorsan és sokat korcsolyázva folyamatosan ott voltak a piros-fehérek nyakán, nem hagyták élni Zagidullinékat. A játék nagyrészt a karcfalvi csapat harmadában zajlott, de tiszta helyzetet keveset tudtak összehozni a gyergyóiak a szívósan védekező egyetemisták között. A lövéseket pedig sorra hárította a remekül teljesítő Demeter Arnold kapus. Aztán Lescovs bombája már számára is védhetetlen volt, ezzel vezetett Malcolm Cameron csapata.

A szünetben mégis egyenlő volt az állás.

A szezont még a gyergyószentmiklósiaknál kezdő Ivácsony Roland hatalmas gólt ragasztott Ruczuj kapujának felső sarkába.

{A}

A GYHK második vezető találata Zagidullin nevéhez fűződik, aki emberelőnyben Lescovs lövésébe tette bele a botját, majd pedig Csergő éles szögből leadott lövésével lett kétgólos a különbség.

A második szünetre eldőlt a találkozó, 5–1-nél jött az utolsó húsz perc, ami alatt még eggyel nőtt a hazai gólok száma.

Összességében papírforma eredmény született, a karcfalvi csapatot dicséret illeti, alaposan megnehezítették a GYHK játékosainak a dolgát. A két együttes szerda este 18.30-tól újra összecsap, ismét Gyergyószentmiklóson.

Román jégkorongbajnokság, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Sapientia U23 6–1 (1–1, 4–0, 1–0).
Gólszerzők: Imants Lescovs (9.), Albert Zagidullin (29.), Csergő Hunor (30., 38.), Benedek Roland (32.), Ferencz-Csibi Róbert (50.), illetve Ivácsony Roland (20.).
Kapura lövések: 57–16.
Kiállításpercek: 6–6.