Nem vesztette életét a csíkkarcfalvi baleset 68 éves sérültje

Iszlai Katalin 2019. október 22., 14:10

A Facebookon terjedő híresztelésekkel ellentétben nem halt bele sérülésibe a vasárnap késő este Csíkkarcfalvánál történt közúti baleset 68 éves sérültje. A férfi állapota stabil, kedden haza is engedik a kórházból.

Stabil az állapota a férfinek, aki a becsapódáskor a lakóházban aludt Fotó: Gábos Albin

Futótűzként terjedt a hír a Facebbokon, miszerint a vasárnap késő este Csíkkarcfalvánál történt közúti balesetben a két fiatal mellett a súlyos sérüléseket szenvedett 68 éves férfi is életét vesztette. Ez azonban nem igaz.

Mint Kiss Edittől, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház sajtószóvivőjétől megtudtuk,

az idős férfi koponyacsonttörést és nyaki csigolyatörést szenvedett, az állapota viszont stabil.

A balesetet követően a kórház idegsebészeti osztályán ápolták. A csigolyatörés miatt merev nyaki rögzítővel látták el a férfit, amit három hónapon keresztül hordania kell, további ellátásra azonban nem szorul, így még kedden hazaengedik a kórházból.

{A}

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megkeresésünkre elmondta, még folyik a nyomozás az ügyben, így egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a tragédiát. Így

az sem tisztázott még, hogy a fiatalok fogyasztottak-e alkoholt, mielőtt autóba ültek, ezt a törvényszéki orvos fogja megállapítani.

Mint korábban beszámoltunk, vasárnap kevéssel éjfél előtt az E578 jelzésű európai út csíkkarcfalvi szakaszán egy 19 éves, helyi fiatal vezette személyautó egy kanyarban lesodródott az úttestről, majd nekicsapódott egy lakóháznak. A nagy erejű ütközés következtében a jármű vezetője, illetve a mellette lévő 20 éves, szintén karcfalvi utas belehalt súlyos sérüléseibe. A becsapódásban megrongálódott szobában alvó 68 éves háztulajdonos súlyos sérüléseket szenvedett.

{K1}