Közösségi teret építenek Csíkszentléleken

Barabás Hajnal 2019. október 21., 19:53

Új játszótér, padok, sétányok, zöldövezet, és nem utolsósorban több parkolóhely is része annak a közösségi térnek, amelyet a csíkszentléleki községházával szembeni területen kezdtek el a napokban kiépíteni. A beruházást jövőre kell befejeznie a kivitelezőnek.

Nincs elég parkolóhely a csíkszentléleki községháza előtt. Ezt a hiányosságot oldanák meg Fotó: Gábos Albin

A jelenleg gyermeknevelési szabadságát töltő Krézsek Erika, Csíkszentlélek alpolgármestereke a korábbi években kezdeményezte egy közösségi tér kialakítását a helyi kultúrotthon előtt. Az elképzelés kivitelezéséhez nemrég fogott hozzá a közbeszerzést elnyerő Kovászna megyei építő cég, ugyanis mint Krézsek elmondta,

a bürokratikus eljárások miatt mostanáig elhúzódott a munka megkezdése.

Fotó: Gábos Albin

A Leader-program révén 50 ezer eurót pályázott meg sikeresen erre a célra a községháza, ehhez hozzáadták a saját önrészüket,

így valósulhat meg egy olyan tér, amely magába foglal egy új játszóteret, padokat, sétányokat, a zöldövezet rendbetételét, valamint több parkolóhely kialakítását.

Fotó: Gábos Albin

Utóbbiak kiépítése hiánypótló intézkedésnek bizonyul, hiszen a területtel szemben lévő községháza parkolóhely-hiánnyal küszködik. Mint megtudtuk, nemcsak a főút mentén alakítanak ki parkolókat, hanem a kultúrház mögött, valamint az épület mellett húzódó mellékutca mentén is, oly módon, hogy nem fogják csökkenteni az utca szélességét, hanem a kultúrotthon udvarából „faragnak” le.

A munkálatokat jövőben kell befejeznie a kivitelezőnek.

Fotó: Gábos Albin

Fotó: Gábos Albin

{A}