A Sapientia U23 és a GYHK meccseivel folytatódik a romániai hokibajnokság

Dobos László 2019. október 21., 16:15

Négy mérkőzést játszik ezen a héten a Gyergyói Hoki Klub. Kedden és szerdán a romániai jégkorongbajnokságban a Sapientia U23 fiataljait látják vendégül a piros-fehérek.

Jó úton halad a Sapientia hokicsapata. Játéklehetőséget nyújt a fiataloknak. Archív Fotó: Gábos Albin

A gyergyószentmiklósi klub tájékoztatása szerint mindkét találkozó 18.30-kor kezdődik, és ezekről nem lesz élő közvetítés.

A hétvégén két újabb mérkőzés következik a gyergyóiaknak, azonban ezek már jóval erősebb ellenfelekkel: pénteken Brassóban a Corona vendégeiként lépnek pályára az Erste Ligában és a romániai bajnokságban is jegyzett összecsapáson, majd vasárnap Gyergyószentmiklóson a Csíkszeredai Sportklubot fogadják.

A GYHK hazai mérkőzéseire 10 lejért vásárolható belépő, illetve nőknek, gyerekeknek és nyugdíjasoknak kedvezményesen 5 lejbe kerül.

Egyetemista hokirangadó volt Felcsíkon

A romániai bajnokság hétvégi fordulójában két egyetemista alakulat, a Sapientia U23 és a Bukaresti Sportul Studențesc csapott össze Csíkkarcfalván, mindkét találkozón a székelyföldiek győztek. A nagyobb múlttal rendelkező bukarestiek a hat harmadból csak egyet tudtak megnyerni, az első mérkőzés első játékrészét 1–0-ra hozták, a folytatásban a Sapientia U23 uralta a felcsíki műjégpályán megrendezett összecsapásokat.

{A}

Román jégkorong-bajnokság, alapszakasz:
Sapientia U23–Bukaresti Sportul Studențesc 5–1 (0–1, 3–0, 2–0) és 10–2 (3–1, 4–0, 3–1).
Gólszerzők: Szabó Zsolt, Gecse Olivér, Ilyés Tamás, Szentes Szilárd és Silló Huba 2–2, Simon Roland, Simon Előd, Ivácsony Roland, Szopos Ottó és Antal Hunor, illetve Fetés Róbert 2 és Marius Haba.

A játéknap regáti mérkőzésein:
Galaci CSM–Bukaresti Steaua 5–3 és 9–3.