Túlzott sebesség és szabálytalan fordulás miatt történt halálos baleset Marosvásárhelyen

Simon Virág 2019. október 21., 12:23

Egy 17 éves fiatal életét vesztette abban az autóbalesetben, amely a marosvásárhelyi Szabadi úton történt vasárnap késő este. A  balesetben érintett egyik autóvezető elhagyta a tett helyszínét.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője, Emanuela Rugină a Székelyhonnak elmondta, hogy a rendőrséget vasárnap 23 óra 10 perckor értesítették a balesetről. Az első vizsgálatok alapján egy 20 éves fiatal, miközben Mezőcsávásról Marosvásárhely fele tartott nem tartotta be a sebességre vonatkozó előírásokat és nekiütközött az előtte haladó, szabálytalanul megforduló gépkocsinak. A helyszíni vizsgálatokból az is kiderült, hogy az elöl haladó gépjármű sofőrje körültekintés nélkül fordult meg az úttesten.

{A}

A hátulról érkező, nagy sebességgel közlekedő autó, az ütközés következtében lesodródott az úttestről, hídfőnek majd egy kerítésnek ütközött.

A 20 éves gépkocsivezető súlyos sérüléseket szenvedett, a mellette ülő 17 éves fiatal pedig a helyszínen életét vesztette.

A körültekintés nélkül megforduló személygépkocsi sofőrje autójával elhagyta a baleset helyszínét, a rendőrök  egy közeli utcában találtak rá az autóra.

A rendőrség eljárást indított a baleset helyszínét elhagyó gépkocsivezető azonosítására és az emberéletet követelő baleset körülményeinek tisztázására.