Robog a Sportklub, három góllal nyert Újpesten

Dobos László 2019. október 20., 22:14

Őrzi idegenbeli veretlenségét a listavezető Csíkszeredai Sportklub a jégkorong Erste Ligában. A székelyföldi kék-fehérek vasárnap este 5–2-re győztek az Újpest otthonában.

Fotó: Hajdú Dániel

Több mint száz Sportklub-drukker buzdította a vendégcsapatot az Újpesti Jégcsarnokban, és ez rá is fért a csapatra, hiszen két eltiltott alapember, a csatár Kurtis McLean és a hátvéd Láday Tamás nélkül kellett pályára lépniük a vendégeknek.

Jó iramú, kemény, de sportszerű mérkőzést hozott az összecsapás, amelyben az első harmadban többet lőtt kapura a Sportklub, és ez az eredményjelzőn is megmutatkozott,

Becze találatával 1–0-nyerték az első játékrészt a vendégek.

Hasonlóan jó iramú, tiszta hokit láthattak a nézők a második harmadban, amikor négy gól is született. A mérkőzés felénél Brown kiegyenlített (1–1), de

erre a találatra rövid időn belül a székelyföldi gárda hárommal válaszolt,

sorrendben Salló (1–2), Pelley (1–3) és Fodor (1–4) voltak a gólszerzők.

Fotó: Hajdú Dániel

A harmadik játékrész első felében háromszor került emberhátrányba a Sportklub, és a harmadikat kihasználta a hazai alakulat, az 50. percben Diomete góljával szépített (2–4). Két perccel a vége előtt, az egyenlítés reményében az Újpest kapusa helyett is mezőnyjátékost küldött a jégre, a Sportklub csatára, Brophey azonban korongot szerzett a középpályán, és az üresen hagyott újpesti kapuba lőtte (2–5).

{A}

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Újpesti TE–Csíkszeredai Sportklub 2–5 (0–1, 1–3, 1–1).
Gólszerzők: Jared Brown (30. perc) és Devin Robert Di Diomete (50.), illetve Becze Tihamér (11.), Salló Alpár (31.), Rodney Pelley (32.), Fodor Csanád (34.) és Evan Brophey (59.).
Kapura lövések: 34–34.
Büntetőpercek: 2–8.
Játékvezetők: Haszonits Miklós és Mach Márton, illetve Váczi Dávid és Pálkövi Baksa.

A Sportklub hétfőn este 7 órától a Vasas otthonában vendégszerepel, a mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport tévéadó.

A játéknap másik mérkőzésén:
Debreceni EAC–Hokiklub Budapest 3–2 (szétlövés után).

{G1}

{H1}