Vezetett, aztán hármat kapott a Sepsi OSK

Józsa Csongor 2019. október 20., 19:59

Jól kezdett, betalált a háromszéki együttes. Az ellenlábas pillanatok alatt fordított, amire nem jött válasz, így elvitte a pontokat Sepsiszentgyörgyről az Astra.

Sok a három kapott gól, ezt már nem tudták ledolgozni a sepsiszentgyörgyiek Fotó: Beliczay László

Vasárnap délután az Astra Giurgiut látta vendégül a Sepsi OSK a labdarúgó 1. Liga tizenharmadik játéknapján. Azaz, az alapszakasz épp a feléhez érkezett. A két együttest egy pont, egyetlen helyezés választotta el egymástól a tabellán.

A vendégek a válogatott szereplése miatti kis szünetben edzőt váltottak: Dan Alexa helyére az a Bodgan Andone ült le a kispadra, aki a pontvadászat elején még a FCSB-t irányította. Az első helyzetet Alibec dolgozta ki, a 8. percben az egyéni akciót követően kissé kisodródva szúrta rá, Fejér lábbal szögletre pöccintette.

Fotó: Beliczay László

Hét minutumra rá a Sepsi góllal válaszolt: a bal szélen szöktetett Ștefănescu tekerte mesterien középre Karanovic elé, a támadónak nem volt nehéz dolga, hat méterről küldte kapura, igaz, hogy a hálóőr még beleért, de hárítani már nem tudott (1–0).

A ritmusra nem volt panasz, mindkét fél odatette magát, így hol itt, hol ott alakultak ki lehetőségek. A vendégek két perc alatt fordították meg az állást.

Előbb szögletet követően Tamaș csúsztatta meg fejjel, a labda Tincura pattanva csapta be a kapust, és kötött ki a hálóban. Aztán jóformán nem is eszmélt fel a közönség, amikor Alibec nagy labdát adott Budescunak, aki becsúszva játszotta meg és küldte a kapuba a játékszert Fejér mellett.

Fotó: Beliczay László

A 33. percben 1–2 állt az eredményjelzőn, így is zárult az első játékrész.

Ahogy azt várni lehetett, a második felvonásban fennébb tolta sorait a László Csaba által irányított gárda. Jól zárta a területet az ellenlábas, amikor tudott, megindított egy-egy ellentámadást.

{A}

Az építkezésben rendre hiba csúszott be, nehezen jutott el a háromszéki csapat a kapuig. A 61. percben Carnat távoli lövése ment mellé. Safranko alig hogy pályára lépett, gyorsan összehozott két egyenlítési lehetőséget.

Fotó: Beliczay László

Nem kellett ennyi próbálkozás, sokkal eredményesebb volt az Astra, a 75. percben Budescu ívelt be, Răduț mellett elcsúszott a védő, így könnyedén fejelt nyolcról a hálóba (1–3).

Noha kétgólos volt a hátrány, megcsillant a 80. percben a pontszerzés esélye a sepsiszentgyörgyiek előtt. Budescu kézzel érintette a labdát a tizenhatoson belül, a tizenegyest Vașvari magabiztosan értékesítette (2–3).

Fotó: Beliczay László

A hosszabbításban Carnat távoli lövését blokkolták a védők, hazai környezetben szenvedte el második vereségét ebben a kiírásban a Sepsi OSK.

Labdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 13. forduló:
Sepsi OSK–Astra Giurgiu 2–3 (1–2).
Gólszerzők: Goran Karanovic (15.), Gabriel Vașvari (büntetőből, 80.), illetve Răzvan Tincu (öngól, 31.), Constantin Budescu (33.), Mihai Răduț (76.).
Vezette: Marian Barbu (Fogaras).
Sepsi OSK: Fejér – Dimitrov, Bouhenna, Tincu, Fl. Ștefan – R. Deaconu (Flores, 63.), Vașvari, Velev – N. Carnat, Karanovic (Safranko, 69.), Ștefănescu (Salli, 54.). Edző: László Csaba.
Astra: Kitanov – Graovac, Tamaș, Dima – Răduț, Budescu, Crepulja, Radunovic – Stahl (Matei, 45.), Alibec (Dandea, 66.), V. Gheorghe (Simion, 90.). Edző: Bogdan Andone.

{Z1}

{S1}