Megtartotta vezető helyét a CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. október 19., 22:41

Megnyerte az Universitatea Craiova elleni hazai rangadót a Kolozsvári CFR, a labdarúgó 1. Liga 13., az odavágók utolsó fordulójában, szombaton este a második félidőben szerzett gólokkal 2–0-ra múlta felül a bajnoki címre pályázó egyik vetélytársát.

Fotó: Facebook/UCVOficial

Az elején kisebb mezőnyfölényben voltak az oltyánok, de az első negyedóra elteltével mégis a CFR volt veszélyesebb támadásban, előbb Susic, majd Hoban hagyott ki nagy helyzetet. A szünetig is többet próbálkoztak a hazaiak, azonban újabb komoly lehetőséget már nem tudtak kialakítani.

Fordulás után továbbra is a kolozsvári együttes uralta a játékot, de sokáig csak pontrúgásokig jutott. Aztán a hajrához közeledve egy labdaszerzést követően megszerezte a vezetést a CFR, Lacina Traore először talált be a visszatérése után. Röviddel ezután

végleg bebiztosította a győzelmét Dan Petrescu csapata, a gólszerző Traore helyére beállt Omrani szabadrúgás után volt eredményes.

Fotó: Facebook/UCVOficial

A CFR megerősítette listavezető helyét az 1. Ligában, az együttes számára pedig csütörtökön 22 órától következik a Rennes elleni idegenbeli mérkőzés az Európa Liga E csoportjának harmadik fordulójában.

A bajnokságban legközelebb október 28-án, hétfőn 20.30-tól játszanak a kolozsváriak a Jászvásári Poli vendégeként, a visszavágó-sorozat első fordulójában.

{A}

Labdarúgó 1. Liga, 13. forduló:
Kolozsvári CFR–Universitatea Craiova 2–0 (0–0).
Gólszerzők: Traore (70.), Omrani (78.).
CFR: Arlauskis – Susic, Boli, Vinicius, Camora – Itu (Păun, 27.), Hoban, Culio, Pereira (Djokovic, 83.), Costache – Traore (Omrani, 73.). Edző: Dan Petrescu.
Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălașa (Kelic, 65.), Acka, Vătăjelu – Mățel, Cicâldău, Cosic, Zakaric (Bărbuț, 80.), Mihăilă (Fortes, 55.) – Ivan. Edző: Victor Pițurcă.
Vezette: Radu Petrescu (Bukarest).

Fotó: Facebook/UCVOficial

További eredmények:
Nagyszebeni Hermannstadt–FC Voluntari 0–0,
Bukaresti Dinamo–Medgyesi Gaz Metan 2–0 (1–0).

Vasárnap, 15.30
Academica Clinceni–FC Viitorul.

Vasárnap, 17.45
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Astra Giurgiu.

Vasárnap, 20.30
Chindia Târgoviște–Bukaresti FCSB.

Hétfő, 20.30
Jászvásári Poli–FC Botoșani.

{S1}