Gólképtelen volt Dunaújvárosban a GYHK

Gergely Imre 2019. október 19., 22:23

A játék képe alapján semmivel sem játszott rosszabbul a Gyergyói Hoki Klub, mint a Dunaújváros, gólt azonban csak a házigazda Acélbikák tudtak szerezni.

Hiányzott a kellő hatékonyság a gyergyóiak támadójátékából Fotó: Dunaújvárosi Acélbikák

A GYHK folytatta azt a tudatos és egyszerű jégkorongot ezen az Erste Liga-mérkőzésen is, ami egy nappal korábban a Hokiklub Budapest elleni meccsen győzelemhez vezetett. Néhány passzból eljutottak a dunaújvárosiak kapuja elé, és gólhelyzetet alakítottak ki, de a befejezések hiányoztak, Hughson eszén nem tudtak túljárni Pesztunovék. A gyergyói kapuban Cooke teljesítményére sem lehetett panasz. Így gól nélkül telt el a mérkőzés fele.

Aztán kettős emberelőnybe kerültek az Acélbikák, amit szinte sikerült kivédekezni, de pár másodperccel ennek letelte előtt megszerezte a vezetést a DAB.

A gól nem változtatott semmit a játék képén, a GYHK lendületesen ment előre a továbbiakban is, de sehogy sem jutott át a korong a házigazdák gólvonalán. Valdix, Vorobjev, Pesztunov helyzetei is kimaradtak.

{A}

Az eredmény az Acélbikák javára változott legközelebb, nagyon is vitatható módon. Az 52. percben Dansereau bottal ütötte le Sárát, aki Cooke kapuja előtt

összeesett, és jókora vérfoltot hagyott a jégen, de ez a játékvezetőket nem zavarta,

és az őrző nélkül maradt dunaújvárosi csatár így zavartalanul lőhetett, megszerezve a második gólt.

A gyergyóiak ezután is mindent megtettek a felzárkózásért, de gólt lőniük sehogy sem sikerült, a DAB pedig az üres kapuba küldte a harmadikat, végleg eldöntve a mérkőzést.

A GYHK legközelebb 25-én, pénteken Brassóban a Corona vendégeként játszik az Erste Ligában, majd pedig vasárnap jön a szezon első székely rangadója a Csíkszeredai Sportklub ellen. A két együttes ebben az idényben csak a Gyilkos-tó Kupán találkozott, ez lesz az első összecsapásuk, ami pontokért zajlik.

Jégkorong Erste Liga alapszakasz:
Dunaújvárosi Acélbikák–Gyergyói Hoki Klub 3–0 (0–0, 0–1, 0–2).
Gólszerzők: Hugo Turcotte (31., 58.), Keegan Dansereau (52.).
Kapura lövések: 34–46.
Kiállításpercek: 4–6.

{G1}

{H1}