Négyszer került a kapussal szembe az SZFC-játékos, de egyszer sem tudott betalálni

Zátyi Tibor 2019. október 19., 18:00

Hiába alakított ki jóval több helyzetet a Székelyudvarhelyi FC a Nagyváradi Luceafărul otthonában a labdarúgó 3. Liga 9. fordulójában, végül sima, 3–0-s vereséget szenvedett.

Többször is éllovas házigazdája fölé nőtt az SZFC, a gólokat viszont a nagyváradiak lőtték Fotó: Kovács Attila

Nagyszerű időben kezdődött szombaton délután a mérkőzés, és az első húsz percben gyakorlatilag lefocizta a pályáról a csoportban éllovas házigazdáját az SZFC. Első támadásából már ziccert alakított ki, ám Taciuc fejese kevéssel fölé szállt.

A 13. percben veszélyes szabadrúgáshoz jutott az SZFC, Taciuc végezte el 17 méterről, ám lövése ezúttal sem találta el a kaput. Egy perccel később Iovu került óriási ziccerbe, ám a kapussal szemben nem tudta a hálóba lőni a labdát, nem sokkal később Berkeczi lövése kerülte el centikkel a nagyváradi hálót.

És ahogy a foci íratlan szabályaiban megtalálható, amíg az egyik fél nem tudja kihasználni lehetőségeit, a másik az elsőből betalál,

így történt a 18. percben, amikor ellentámadásba lendültek a hazaiak, és Mitrică nem hibázott. Gyorsan egyenlíthetett volna az SZFC, ám ziccerben, pár méterre a kaputól Crișan nem találta el a labdát. Rögtön büntetett a Luceafărul, Paraschiv fejelt a hálóba. A gólok után is az SZFC uralta a meccset, Izmană, Iovu, majd Pál lövése is mellé ment.

Fotó: Kovács Attila

A második félidőben is többször is beszorította házigazdáját, ám a gól csak nem akart összejönni. Iovu ismét ziccerben hibázott, majd Crișan fejesét a gólvonalról mentették. A 75. percben végleg eldöntötték a hazaiak a három pont sorsát, újabb ellentámadás végén Maxin emelte át a labdát a kifutó Tudose felett. A hajrában még két nagy udvarhelyi lehetőséget lehetett feljegyezni, ám gólt nem.

Demény Norbert, az SZFC edzője. „Jóval több helyzetünk volt, mint nekik, az első húsz percben ha 3–0-ra vezetünk, senki sem vonta volna kétségbe.

Nem tudom felfogni, hogy ziccerben miért nem tudjuk berúgni a labdát a kapuba.

Az egyik játékosunk négyszer került a kapussal szembe, de egyik lehetőségét sem tudta berúgni.”

{A}

Zsinórban harmadik vereségét szenvedte el az SZFC, legközelebb ismét idegenben játszik, az ugyancsak a táblázat alsó felében található Dési Unirea vendége lesz.

Labdarúgó 3. Liga, 9. forduló:
Nagyváradi Luceafărul–Székelyudvarhelyi FC 3–0 (2–0).
gólszerzők Mitrică (18.), Paraschiv (21.), Maxin (75.)
SZFC: Tudose – Kovács, Crișan, Stăncuțu (Marucza, 28.), Berkeczi, Izmană, Jakab (Györgydeák, 66.), Pál, Taciuc, Iovu (Vékás, 55.), Dinu (Viorica, 66.).

{Z1}

{S1}