Így jött létre a SzeredApp

Székelyhon 2019. október 19., 10:57

Egy csapatnyi lelkes fiatalban fogalmazódott meg ez év elején az ötlet, hogy jó lenne Csíkszeredát digitalizálni. A helyi vállalkozók ötletét tettek is követték, így került piacra tavasszal a SzeredApp elnevezésű applikáció.

Letölthető, használható a SzeredApp Fotó: Székelyhon

Nagy Lajos, az alkalmazást fejlesztő cég ügyvezetője az applikáció létrejöttével kapcsolatban elmondta, felfedezték azt a problémát, miszerint a csíkszeredai és környékbeli lakosok nehezen találnak rá a megyeszékhellyel kapcsolatos információkra. Több platformon és közösségimédia-felületen is lehet tájékozódni Csíkszeredával kapcsolatban, azonban nem létezik még egy olyan felület, amely egységesítené ezeket az infókat. „Ugyanakkor azt is látni lehet, hogy

kávézás, beszélgetés, borozás, tárgyalás közben mindenki előtt ott lapul egy okostelefon.

A megoldást pedig ebben láttuk meg: miért ne lehetne szó szerint a legkézenfekvőbb megoldást választani az emberek igényeinek kielégítésére. Így született meg a SzeredApp nevű mobilapplikáció ötlete és kivitelezése, amely tulajdonképpen egy gyakornoki feladatként indult” – fogalmazott az ügyvezető. Hozzátette, az alkalmazásban

olvashatnak a felhasználók a helyi hírekről, eseményekről, látványosságokról, vendéglátó egységekről, kikapcsolódási lehetőségekről, de megnézhetik, hogy hol található a legközelebbi kereskedelmi egység, gyógyszertár, orvosi rendelő, buszmegálló vagy épp kulturális intézmény.

Gál Szabolcs, a cég vezető fejlesztője hozzátette, a platform jelenleg információkat szolgáltat, de további fejlesztésekkel hatalmas potenciál rejtőzik benne. Az egyik nagyon fontos fejlesztési irány jelen pillanatban az applikáció többnyelvűsítése, előbb románra, aztán angolra.

A SzeredApp már letölthető Androidra, illetve az App Store kínálatában is megtalálható.

{A}