Kétgólos hátrányból fordítva nyert a Sportklub

Dobos László 2019. október 18., 22:27

Bár az első tíz perc után a házigazda Fehérvári Titánok két góllal vezetett, a listavezető Csíkszeredai Sportklub magára javára tudta fordítani a mérkőzést, és három gól különbséggel győzött pénteken este Székesfehérváron a jégkorong Erste Ligában.

Tartja éllovas pozícióját a világos mezben játszó Csíkszeredai Sportklub Fotó: Paulikovics Réka

Jobban kezdtek a házigazdák: Péter Andor a 10. percben, a kapu közeléből talált be, majd Nagy Ákos emberelőnyből növelte a fehérváriak előnyét. A Sportklub többet támadott, többet lőtt kapura, és 19. percben sikerült is a szépítés, emberelőnyben Gyenyisz Kuljas távoli lövése a Titánok kapujában kötött ki (2–1).

A második játékrészt végig uralta a vendég székelyföldi gárda, és két szép kombináció végén Becze Tihamér, majd Bíró Tamás góljaival átvette a vezetést.

Fotó: Paulikovics Réka

A harmadik harmadban is folytatta fölényes játékát a Sportklub, öt perccel a vége előtt Rokaly Norbert közelről mattolta a fehérvári kapust, majd Joshua Shalla emberelőnyös találatával már 5–2-re vezettek a vendégek.

{A}

Két perccel a vége előtt

a csíkszeredai születésű Mihály Ákos góljával szépített a Titánok csapata, de ez csak egy fél percig tartott, Shalla góljával újra háromgólos lett az erdélyi kék-fehérek előnye (3–6), és ennyi maradt a végeredmény is.

Fotó: Paulikovics Réka

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Fehérvári Titánok–Csíkszeredai Sportklub 3–6 (2–1, 0–2, 1–3).
Gólszerzők: Péter Andor (5. perc), Nagy Ákos (10.) és Mihály Ákos (58.), illetve Gyenyisz Kuljas (19.), Becze Tihamér (22.), Bíró Tamás (36.), Rokaly Norbert (48.), Joshua Shalla (55. és 58.).
Kapura lövések: 25–44.
Büntetőpercek: 12–22 (ebből a csíki Láday Tamásnak 10 perc fegyelmi).

{G1}

{H1}