Rangadóra készül a Kolozsvári CFR

Horváth Bálint Ottó 2019. október 18., 17:30

A feléhez érkezett a labdarúgó 1. Liga alapszakasza, a bajnoki szünet után a hét végén az odavágók utolsó, 13. fordulóját rendezik. A szombati játéknapon rangadót játszanak Kolozsváron, az éllovas CFR a harmadik helyezett Univerisitatea Craiovát fogadja.

Jót tett a bajnoki szünet a CFR-nek, de újra jönnek sorban a bajnoki és az EL-meccsek. Korábbi felvétel Fotó: Facebook/Fotbal Club CFR

Az összecsapást megelőzően a címvédő kolozsváriak vezetőedzője, Dan Petrescu sajtótájékoztatón nyilatkozott csapatáról és a soron következő ellenfélről. Elmondása szerint jókor jött számukra a válogatott mérkőzések miatti bajnoki szünet, mivel nagyon sok mérkőzésük volt az utóbbi időben.

„Elválik, hogy ezen a találkozón is azzal a hozzáállással játszunk, mint az edzéseken, illetve a Sănătatea elleni felkészülési meccsen (múlt hétvégén a CFR 5–0-ra győzte le harmadosztályú ellenfelét, szerk. megj.).

Nagyon sok játékosunk van, nagy a versengés a kezdő csapatba kerülésért, a legjobb formában lévőket kell kiválasztanom”.

Az ellenfélről Dan Petrescu úgy fogalmazott, a legutóbbi igazolásokkal a Craiova sokkal erősebb csapat lett, és támadásban még veszélyesebbek. Kiélezett meccsre számít, úgy véli ezúttal is szoros lesz az eredmény, akárcsak a két csapat közötti korábbi találkozókon.

{A}

A CFR vezetőedzője ismét nemtetszését fejezte ki az U21-es szabály kapcsán, mert szerinte egy „normális” bajnokságban ő dönthetné el, hogy mely játékosokat küldi a pályára, így azonban nem tehet mást, mint alkalmazkodik. Ugyanakkor

igazságtalannak tartja, hogy nem tudja kellően felkészíteni a csapatot a jövő heti, Rennes elleni Európa Liga-mérkőzésre, mivel előtte nem ugyanazok a játékosok játszanak a bajnokságban.

Egyik meccsről a másikra akár hat-hét játékost is ki kell cseréljen a kezdőben, és ami az eredményességet illeti, mindez egyáltalán nem igazodik az edzői stílusához.

A szombati esti mérkőzés az új listavezető kilétéről dönt, hiszen a jobb gólkülönbségének köszönhetően éllovas CFR mindössze egy ponttal előzi meg a harmadik helyen álló craiovai együttest, amelyet jelenleg a korábbi román szövetségi kapitány, Victor Pițurcă irányít.

Labdarúgó 1. Liga, 13. forduló:

Péntek, 18 óra
Nagyszebeni Hermannstadt–FC Voluntari.

Péntek, 20.30
Bukaresti Dinamo–Medgyesi Gaz Metan.

Szombat, 20.30
Kolozsvári CFR–Universitatea Craiova.

Vasárnap, 15.30
Academica Clinceni–FC Viitorul.

Vasárnap, 17.45
Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK–Astra Giurgiu.

Vasárnap, 20.30
Chindia Târgoviște–Bukaresti FCSB.

Hétfő, 20.30
Jászvásári Poli–FC Botoșani.

{S1}