Még a börtönből is vittek elítélteket az állásbörzére

Simon Virág 2019. október 18., 15:54

A leközölt számokat figyelembe véve nem mondható nagyon sikeresnek a pénteken délelőtt országszerte, így Maros és Hargita megyében is megszervezett állásbörze. Elsősorban az idén végzetteknek szervezték, de bárki részt vehetett.

Hargita és Maros megyében is hirdettek pincéri állásokat a börzén. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay.com

Hargita megyében Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen tartottak állásbörzét. Az ügynökség szakfelügyelőjétől, Simona Manutól kapott adatok szerint a börzére összesen 35 munkaadó jelentkezett és több mint kétszáz állást hirdettek meg. 

Csíkszeredában 65 üres állást szerettek volna betölteni, míg Székelyudvarhelyen 148-at.

Többek között varrónőket, asztalosokat, pincéreket, szakácsokat, kereskedelmi eladókat, lakatosokat, villanyszerelőket, előkönyvelésben jártas személyeket kerestek. A felsőfokú végzettséggel rendelkezőknek mérnöki állásokat kínáltak, de voltak számukra bankban betölthető munkahelyek is.

A börzére 224 frissen végzett fiatal jelentkezett, 114 Csíkszeredából és könyékéről, 110 Székelyudvarhelyről, illetve környékéről. Az állásadók összesen két személyt választottak ki, egyik asztalosként dolgozhat, a másik bolti eladóként.

{A}

Maros megyében Marosvásárhelyen, Dicsőszentmártonban, Szászrégenben, Marosludason és Segesváron tartották meg az állásbörzét. Megyeszinten 700 céget hívott meg a börzére a munkaerő-elhelyező ügynökség, ebből 82 jelentkezett, legtöbb Marosvásárhelyen (39 cég), legkevesebb Marosludason (6). Összesen 992 állást hirdettek meg.

Mint a Gheorghe Ștef igazgató által jegyzett közleményből kiderül, többek között pincéreket, szakácsokat, lakatosokat, asztalosokat, eladókat, gépkocsiszerelőket, szakképzetlen munkásokat akartak alkalmazni, de mérnöki, tervezői, erdészmérnöki és programozói állások is meg voltak hirdetve.

A Maros megyei börzéken összesen 1044 személy vett rész, közülük ötön jelenleg elítéltek, őket a börtönből vitték az állasadók pultjaihoz. Tizenhét személyt helyben alkalmaztak, 238 jelentkezőt kiválasztottak, hogy további egyeztetések, képzések után felvehessék.