Biró Zsolt: az MPP új vezetése sorozatosan semmibe vette a párt alapszabályzatát

Antal Erika 2019. október 18., 15:13

„Az elmúlt hónapokban a botrányok, a sorozatos kihágások jellemezték a Magyar Polgári Pártot, az alapszabályzat teljes semmibevételétől, de még a csalástól és hazudozástól sem riadtak vissza” – summázott Biró Zsolt parlamenti képviselő, az MPP volt elnöke, akit csütörtök este kizártak a pártból.

Fotó: Haáz Vince

Az MPP egykori elnöke úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi elnök az elmúlt egy évben elérte, hogy a politikai palettáról lekerüljön a pártja.

{K1}

Az előző napi, illetve az azt megelőző eseményekre reagálva a volt pártelnök kiemelte, hogy az MPP a tavaly megtartott országos tanácson a javaslatára  elfogadott egy nyilatkozatot, amely egy korábbi határozatnak a megerősítése volt és amely a párt függetlenségének a megőrzését tűzte ki célul.

A tegnap esti (csütörtök, szerk. megj.) közleménnyel csak lehullott a lepel arról az ördögi tervről, amit Mezei János kitervelt és amivel a fúzió felé tolja el a pártot. Erre Mezeinek nincs felhatalmazása. A pártunk alaptörvényének értelmében csak a kongresszus, vagyis az országos tanács adhat erre felhatalmazást

– hangsúlyozta a politikus, utalva az MPP és az EMNP között felmerült fúzió elképzelésére.

Biró Zsolt szerint

a mostani elnök letéríti a pártot arról az útról, amelyen eddig haladt, lenullázza a korábban elért eredményeket.

„Amíg én voltam az elnök, hat éven keresztül, a párt sok eredményt hozott” – tette hozzá, majd felsorolta, hogy tizenöt polgármesteri széket szereztek, de az együttműködéssel, amit az RMDSZ-szel kötöttek, azzal a verseny- és kultúrpolitikával is, amit folytattak, az erdélyi magyarság sokat nyert.

{A}

A kizárások sorozatával kapcsolatban az MPP-ből kizárt parlamenti képviselő elmondta: 

a jelenlegi pártvezetés a törvénytelenségtől sem riad vissza, hazudnak, csalnak, minden egyes döntést alapszabályzat ellenesen hoztak, arról nem is beszélve, hogy csütörtökön kvórum hiányában ülésezett a párt választmánya.

A továbbiakban Biró Zsolt latolgatja, hogy bíróságon támadja meg a csütörtökön hozott döntést, illetve a korábbi szabálytalanságokat.