Neves fővárosi csapatot fogadnak a csíki futballisták

Dobos László 2019. október 18., 12:10

Románia egyik legnagyobb szurkolótáborával rendelkező együttesét, a négyszeres bajnok Bukaresti Rapidot fogadja szombaton délután 4 órakor az FK Csíkszereda. 

A nyári felkészülés során már játszott egymás ellen az FK és a Rapid. A Brassóban megrendezett találkozón a Rapid 1–0-ra győzött júliusban. Archív Fotó: Pinti Attila

A vasutasok csapata a Rapid, a klubot 1923-ban alapították a grivițai vasúti járműjavító dolgozók, és története során négy alkalommal nyerte meg a román bajnokságot, a román kupát pedig 14 alkalommal hódította el. A jelenleg a második vonalban játszó együttes az élmezőnyben áll, és célja a feljutás.

{A}

A hétközi, Daco-Getica ellen idegenben megnyert mérkőzés után újra bukaresti együttessel meccselnek a csíkiak. Valentin Suciu vezetőedző bízik abban, hogy a szerda délutáni fővárosi győzelem

fel tudta dobni lélektanilag a csapatot és jó teljesítményt fog nyújtani a roppant nehéz szombati összecsapáson, amelyen a második liga egyik legjobb gárdáját fogadják.

„Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, a szurkolók segítségével a maximumot szeretnénk nyújtani. Reméljük, otthon tudjuk tartani a három pontot” – mondta Suciu.

Fotó: Pinti Attila

{Z1}

{S1}