Magyarországon a székely hokicsapatok

Dobos László 2019. október 18., 08:35

Péntektől hétfőig kilenc mérkőzést rendeznek a jégkorong Erste Liga alapszakaszában. A Csíkszeredai Sportklubra három, a Gyergyói HK-ra pedig két vendégszereplés vár.

Éllovasként érkezett Magyarországra a Csíkszeredai Sportklub. Archív Fotó: Pinti Attila

Könnyebb feladatnak tűnik a Gyergyói HK számára a péntek esti mérkőzés, amikor a sereghajtó Hokiklub Budapest otthonában lép jégre, szombaton este viszont kőkemény csata vár a székelyföldi piros-fehérekre, az újra formába lendült Dunaújvárosi Acélbikáknál vendégeskednek.

{A}

Három meccset játszik idegenben a listavezető Sportklub, a csíki kék-fehérek pénteken a Fehérvári Titánokkal játszanak, majd vasárnap az Újpest, hétfőn pedig a Vasas pályáján szeretnének bizonyítani.

Az Erste Liga programja

Pénteken: 19 órától Hokiklub Budapest–Gyergyó és Újpest–Dunaújváros, 19.30-tól Fehérvári Titánok–Csíkszereda és Debrecen–Vasas.
Szombaton: 18.30-tól Fehérvári Titánok–Vasas, 19 órától Dunaújváros–Gyergyó.
Vasárnap: 19.30-tól Újpest–Csíkszereda és Debrecen–Hokiklub Budapest.
Hétfőn: 19 órától Vasas–Sportklub. 
Az alapszakasz 2020. január 17-én zárul, ennek során a csapatok négyszer találkoznak egymással, minden együttes minden ellenfelével kétszer játszik otthon és kétszer idegenben. Az első öt helyezett a középszakasz felsőházában, az utolsó öt pedig a középszakasz alsóházában folytatja.

{H1}