Elpusztult medvét találtak az árokban

Antal Erika 2019. október 17., 19:52

Egy medvetetemet találtak Maros megyében, Ádámos közelében, egy út menti árokban csütörtök délután. A rendőrség kiszállt a helyszínre, illetve értesítette a területileg illetékes vadászegyesület képviselőit is, hogy megállapíthassák, mi okozhatta a vadállat elpusztulását. 

Képünk illusztráció Fotó: Gábos Albin

Az első vizsgálat szerint a medvét támadás érte, ami a halálához vezetett. A Maros Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya arról tájékoztat, hogy egy állatorvos vizsgálta meg elsőként az tetemet, hogy amennyiben támadás nyomait találja, a rendőrség megkezdhesse a nyomozást. Mint a közleményben olvasható, akár orvvadászok is okozhatták a vadállat pusztulását. Ha viszont nem találja az állatorvos az „emberi beavatkozás” nyomai, akkor a vadászegyesület feladata megtalálni a halál okát.

Feltételezések szerint akár azok a személyek is okozhatták az állat pusztulását, akik gazdaságát több medvetámadás is érte az utóbbi időben, és a hatóságok nem tettek semmit annak érdekében, hogy azok ne ismétlődjenek meg.

Az egyetlen intézkedés, amely a környék lakosságának védelmében történt, az a Ro-Alert vészjelzés volt, amely többször is figyelmeztette a helyieket.

{A}

Mint korábban beszámoltunk róla, Marosvásárhelyen, a Tudor lakónegyedben jeleztek múlt héten egy éjfél előtt kószáló medvét, Marosszentgyörgyön viszont két egymást követő éjjelen is látták a nagyvadat. A Gernyeszeg és Petele közötti országúton elütöttek egy medvét, a sérült állat azonban elmenekült a helyszínről, és eddig nem találták meg. Ugyanakkor a napokban egy anyamedve egy horgászt ölt meg a Kis-Küküllő partján.

{K1}