Kanadai edző érkezett a GYHK-hoz

Gergely Imre 2019. október 17., 19:39

Malcolm Cameron a Gyergyói Hoki Klub új vezetőedzője – jelentette be a gyergyószentmiklósi klub. Az ő feladata lesz elérni a kitűzött célt, azaz az Erste Liga alapszakaszának felsőházába vezetni a piros-fehéreket, és a rájátszásban minél messzebb jutni.

Malcolm Camero, a Gyergyói HK új edzője a klub mezével

A Gyergyói HK közölte, olyan szakembert kerestek, aki nem csak edzőként jó, hanem pedagógusként is, és a fiatal hazai játékosok fejlesztését is felvállalja. „Olyan edzőre van szükségünk, aki nem csak rutinból próbálja megoldani a gondokat, hanem van benne kellő tűz és bizonyítási vágy.

A játékoskeretünk jobb, mint amit eddigi eredményeink mutatnak, az új edzőnk feladata, hogy ebből egy jó és sikeres csapatot formáljon”

– olvasható a gyergyószentmiklósi klub honlapján.

Malcolm Cameron 1998-ben fejezte be játékos-pályafutását, azt követően észak-amerikai hokiligákban, többnyire az ECHL-ben szereplő csapatoknál dolgozott segéd- és vezetőedzőként.

Az elmúlt három szezonban az Amerikai Egyesült Államokban, a Wichita Thunder együttesét irányította,

amely az NHL-es Edmonton Oilers és az AHL-ben játszó Bakersfield Condors farmcsapatának számít. Az idei szezontól jött át Európába, az olaszországi 2. liga tavalyi bajnoka, a dél-tiroli Kaltern/Caldaro edzőjeként dolgozott eddig, most pedig a GYHK megkeresésére döntött a váltás mellett.

A piros-fehéreket az Erste Liga 7. helyén veszi át, 5 pont hátrányban a felsőházat érő Debrecenhez képest.

A csapat a svéd Leif Strömberg-el kezdte el a szezont, majd miután szerződésbontás történt, szeptember 30-tól addigi segítője, Christopher Hamell irányította az együttest ideiglenesen megbízott edzőként. Hamell mostantól újra másodedzőként dolgozik tovább a gyergyószentmiklósiaknál. Malcolm Cameron a magyarországi túrájukra utazó GYHK szakvezetőjeként megtartotta már az első edzését Gógáéknak.