Sugásfürdőn tanyázó medvéről készített videót a polgármester

Bíró Blanka 2019. október 17., 18:22

Rendszeresen megjelenik egy medve a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Sugásfürdőn, a kezelőközpont környékén. Miután többen is jelezték, hogy az üdülőhely területén kószál a medve, Antal Árpád polgármester szerdán a helyszínen is meggyőződött, hogy a településre bejár a vad. Videót is készített.

Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

Csütörtöki sajtótájékoztatóján a polgármester az esettel kapcsolatban elmondta, azonnal értesítette a hatóságokat, közben tapssal próbálta elzavarni a medvét, de az állat szemmel láthatóan nem ijedt meg. A polgármester hívása után a Kovászna megyei tűzoltóság a Ro-Alert rendszeren keresztül figyelmeztette a lakosságot, hogy Sugásfürdőn medve jár.

{A}

Antal Árpád elmondta, összeállították a szükséges iratcsomót, hogy a medvét minél hamarabb elszállítsák, mert veszélyt jelent a Sugásfürdőre látogató emberek testi épségére és biztonságára. Közben a Facebook-oldalán is közzétette a kisfilmet, arra kérve mindenkit, hogy

fokozott óvatossággal közlekedjenek a környéken, és amennyiben lehet, a napokban ne menjenek Sugásfürdőre, amíg el nem szállítják a medvét.

Az erdők között levő településre szürkület után máskor sem biztonságos már kilátogatni, és azt javasolják, hogy egyedül napközben se vágjon neki senki az útnak, csoportosan túrázzanak, kerékpározzanak.