Forgalmas helyszínre viszik az ’56-os megemlékezést Gyergyószentmiklóson

Hegyi Zsuzsánna 2019. október 17., 15:27

Forgalmas helyszínen, a főtéri pergolánál tartják az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékünnepségét Gyergyószentmiklóson.

A korábbi években a temetőben zajlott a megemlékezés. Archív Fotó: Pethő Melánia

„Fontos tudatosítani, hogy a fiatalságnak és a rendületlenségnek az üzenetét hordozza az ’56-os események emléke, azt, hogy a szabadsághoz minden embernek joga van” – fogalmazta meg a szervezők, a Volt Politikai Foglyok Gyergyószentmiklósi Szövetsége, az ’56-os Vitézi Rend, valamint a Gyergyószentmiklósi Művelődési Központ nevében Fórika Sebestyén intézményigazgató.

Köztéren, a főtéri pergolánál tartják a tiszteletadást október 23-án, ahol már a reggeli órákban kihelyezik a történelmi visszatekintésre szolgáló pannókat, majd délután öt órától felszólalásokkal, illetve kulturális műsorral tartják az emlékünnepséget. Ezt követően a Gyergyószentmiklósi Ipartestület Férfikara kíséretében a jelenlévők átvonulhatnak a római katolikus temetői koszorúzásra, majd a hat órától kezdődő szentmisére a Szent Miklós-templomba. Alkalmatlan időjárás esetén a rendezvényt a római katolikus temető ravatalozója előtti födött szertartástéren tartják.

{A}