Felújítás miatt nyolcvan belvárosi parkolóval kevesebbel kell számolniuk a marosvásárhelyieknek

Simon Virág 2019. október 17., 11:59

Ideiglenesen nyolcvan parkolóval kevesebb van Marosvásárhey főterén, hiszen nem lehet állomásozni a színház épülete mögött, mert felújítási munkálatok zajlanak.

Fotó: Haáz Vince

Az igencsak gödrös, 80 férőhelyes parkolót, legalábbis nagy részét, felújítják. Mint Cosmin Blaga a városháza sajtóirodájának vezetője elmondta a héten fogtak neki a munkálatoknak, és nemcsak egy egyszerű aszfaltozás lesz a helyszínen.

{A}

A városházához tartozó részen elegyengetik a földet, lefolyókat alakítanak ki és aszfaltoznak is.

A munkálatok előreláthatóan két-három hétig tartanak, és november elejére kellene befejeződjenek.

Fotó: Haáz Vince

Rákérdeztünk ugyanakkor, hogy változott-e valamit az elmúlt években a Nemzeti Színház mögötti parkolóban elkerített magánterület tulajdonjogával. Mint ismert egy magánszemély visszakapott egy sávot az említett parkolóból, elkerítette és az évek óta kihasználatlanul áll. Blaga elmondta, hogy

a városháza több alkalommal egyeztetett a tulajdonossal, hogy adja el a területet a városnak, de az túl magas árat kért érte, így nem tudtak megyezeni.

Ezért az a terület továbbra is elkerítve és kihasználatlanul áll.

Fotó: Haáz Vince

Szó volt arról, hogy esetleg erre a 80 férőhelyes parkolófelületre egy többszintes parkolóházat építenek, de konkrét előrelépések ez ügyben nem történtek.

Jelenleg a felújítás alatt levő parkoló le van zárva, nem lehet használni. Mikor elkészül, akkor újra fizetőssé válik, hétköznapokon 8-18 óra között.

Ez a parkoló az I. besorolású övezetben van, ezért idén még egy fél órás állomásozás 1,5 lejbe, az egész órás 2 lejbe, az egész napos 9 lejbe kerül.

Fotó: Haáz Vince