Győzött Bukarestben, már nincs kieső helyen az FK

Dobos László 2019. október 16., 17:45

Győzni tudott Bukarestben az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga szerdai, hétközi fordulójában. Valentin Suciu edző legénysége 1–0-ra nyert a Daco-Getica otthonában, és ezzel feljött a 14. helyre.

Jobb volt ellenfelénél az FK Csíkszereda, megérdemelten győzött a román fővárosban Fotó: Szép Zoltán

Uralta az első félidőt az FK Csíkszereda a Colentina lakótelepi – román trikolórokkal teletűzdelt – stadionban. Az üres lelátók előtt megrendezett találkozón a csíkiak többet birtokolták a labdát, és három nagyobb gólhelyzetet alakítottak ki. 

A 11. percben Kálmán végezhetett el szabadrúgást mintegy 23-24 méterről, de lövése kapu fölé szállt, két perccel később Pintér remek kapu elé ívelt labdáját nem érte el Becze. A 15. percben a bal oldalon felfutó

Majzik centerezte a labdát a kapu elé, a beívelés meglepte Gurău kapust, a labda pedig a rövid sarokba, a felső léc alá csavarodott.

Kiegyensúlyozottabbá vált a második félidőben a mérkőzés, mindkét kapunál voltak próbálkozások, a legnagyobb hazai gólhelyzetet a 76. percben jegyeztük, amikor szabadrúgáshoz jutottak a fővárosiak, a 16-os vonal környékéről elvégzett lövést azonban védte Bordás, a csíki kapus.

{A}

A 89. percben növelhette volna előnyét az FK Csíkszereda, Edert szerelték szabálytalanul mintegy 20 méterre a hazai kaputól, a szabadrúgást Majzik végzete el, a labda azonban a felső kapufát találta el.

Érdekesség, hogy az FK Csíkszereda mindhárom eddigi győzelmét Bukarest környéki csapatok ellen érte el, a Metaloglobus (3–0), a Snagov (1–0) és a Daco-Getica (1–0) ellen is tudott nyerni.

A következő fordulóban, szombaton délután 16 órától a csíkszeredai együttes a Bukaresti Rapid együttesét fogadja.

Labdarúgó 2. Liga, 12. forduló:
Bukaresti Daco Getica–FK Csíkszereda 0–1 (0–1).
Gólszerző: Majzik (15.).
Daco-Getica: Gurău – Dedu, Jica, Puţaru, Voineag, Stancu (Plumbuitu, 68.), Neacşu, Zamfir (Mihai, 46.), Răducan, Obreja (Iani, 53.) Stănescu. Vezetőedző: Marius Baciu
FK Csíkszereda: Bordás Dániel – Raul Palmeş, Csürös Attila, Slobodan Lalic, Majzik Adrián, Eder Gonzalez, Casiadi-Bakó Soma, Pintér Norbert (Veres Szilárd, 80.), Kálmán Szilárd, Erdei Carlo (Hodgyai László, 87.), Becze Tamás (Marius Corbu, 72.). Vezetőedző: Valentin Suciu.
Játékvezetők: Kovács Szabolcs (Nagykároly), Andrei Chițoiu Nicolae és Alexandru Filip (mindketten Temesvár).
Megfigyelők: Dumitru Crăciun (Berceni) és Marian Diaconu (Ploiești).

{Z1} 

{S1}