Élelmiszergyűjtés Székelyudvarhelyen

Székelyhon 2019. október 16., 11:33

Élelmiszergyűjtést szervez a Székelyudvarhelyi Nagycsaládosok Egyesülete részére szerdán, az élelmezés, illetve a kenyér világnapján a székelyudvarhelyi Rotary Klub és Vöröskereszt-szervezet, a helyi polgármesteri hivatallal karöltve.

A városi piacnál is gyűjtik az élelmiszert. Archív Fotó: Barabás Ákos

Felhívással fordulnak minden együttérző emberhez, élelmiszer-termelőhöz vagy élelmiszer-kereskedőhöz, hogy ezen a napon adományozzanak élelmiszert a rászorulóknak. A gyűjtés helyszínei: Márton Áron tér, városi piac, Stúdió mozi, Kis Szent Teréz Plébánia. Az adományok átadása a Forrás utca 2. szám alatt található Kis Szent Teréz Plébánián történik majd.

A példaértékű akcióval az éhezők helyzetére szeretnék felhívni a figyelmet a szervezők, ugyanakkor cselekvésre ösztönöznék az élelmiszer-termelő és élelmiszerrel kereskedő cégeket. Azoknak a jóérzésű embereknek, termelőknek az adományait is várják, akiknek felesleges tartós élelmiszerük, zöldségük, gyümölcsük van.

Az élelmiszerek mellett várnak továbbá minden olyasmit, amit az adományozók jó szívvel adnának azoknak, akiknél sokan ülnek az asztal körül, sokan alszanak a szobában, és sokan akarnak játszani kevés játékkal.

{A}