Megtanítják beosztani a fizetést, nyugdíjt

Antal Erika 2019. október 15., 14:44

Ingyenes pénzügyi képzésre várja az érdeklődőket Marosvásárhelyen a Telefonos Szeretetszolgálat. A szerda este 6 és 9 óra közötti képzésre pénzügyi helyzetétől függetlenül bárki jelentkezhet.

Ennyit a legtöbben be tudnánk osztani. Csak legyen... Fotó: Gecse Noémi

Ahogy Sajó Enikő szervező lapunknak elmondta, valamennyi résztvevővel személyesen konzultál a pénzügyi tanácsadó, aki hasznos, gyakorlatias tanácsokkal lát el mindenkit. A Telefonos Szeretetszolgálat tavaly szervezett egy hasonló pénzügyi képzést, ahol

a fizetés, a nyugdíj beosztásáról tanulhattak az érdeklődők,

arról, hogyan lehet azt ésszerűen beosztani úgy, hogy mindent ki lehessen fizetni belőle, hogy maradjon napi élelmiszerre, gyógyszerre, esetleg még szórakozásra, nyaralásra is.

{A}

A szerdai képzésre új jelentkezőkre számítanak a szervezők, de mehet az is, aki már az előzőn is részt vett – mondta Sajó Enikő. Azokat is várják, akik otthonosan mozognak a pénz világában, de azokat is, akik nehezen osztják be a jövedelmüket, vagy tájékozatlanok, ami a hitelfelvételt, esetleg a befektetési lehetőségeket illeti.

„Mindenről szó esik, ami a pénzhez kötődik. Mindenki listát készít arról, hogy mire költ, mennyi a bevétele, hogyan takarékoskodik, mennyit tesz félre, és azt elemzi a szakértő, majd gyakorlati megoldásokat mutat be” – magyarázta Sajó Enikő, aki szerda délig várja a jelentkezőket a 0720–565656-os telefonszámon.