Visszaesők: ismét a magyarokat gyalázták a román szurkolók

Horváth Bálint Ottó 2019. október 15., 14:44

Semmit nem tanultak a korábbi esetekből a román fociszurkolók, akik ismét magyarellenes rigmusokat skandáltak, ezúttal az ifjúsági, U21-es labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén.

Néhány magyargyalázó drukker miatt több ezer néző nem lehet ott a lelátón. Archív Fotó: FRF

A román korosztályos válogatott hétfőn este a voluntari-i Anghel Iordănescu-stadionban Észak-Írországot fogadta a 2021-es magyar–szlovén közös rendezésű kontinenstorna selejtezőjében. A mérkőzés közben

többször is elhangzott a hazai szurkolók azon skandálása, hogy „Kifelé a magyarokkal az országból!”,

ezért a Román Labdarúgó-szövetségnek vélhetően újabb büntetést kell fizetnie.

A mérkőzést egyébként a nyári olaszországi Eb-n elődöntős Románia a második játékrészben szerzett gólokkal 3–0-ra megnyerte, de nagyot könnyített a dolgán az, hogy az első félidő végétől emberelőnyben játszott.

Mindkét hazai Eb-selejtezőjét megnyerte a román ifjúsági együttes Fotó: FRF

Mirel Rădoi szövetségi kapitány együttese múlt héten Ploiești-en szintén 3–0 arányban győzte le Ukrajnát is, így versenyben maradt a továbbjutásért, miután a nyitófordulóban 2–1-re kikapott Dániában.

Mint ismert, a román szövetségnek korábban

már meggyűlt a baja a magyargyalázó szurkolókkal,

akik hasonló módon viselkedtek múlt hónapban a felnőtt válogatott Spanyolország és Málta elleni találkozóin, emiatt zárt kapuk mögött kell lejátszania a kedd esti, 21.45-től kezdődő Norvégia elleni sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőjét, amelyen azonban a 14 év alatti gyerekek mégis szóríthatnak a csapatnak.

{K1}

{A}