Jól szerepeltek a székely cselgáncsozók

Dobos László 2019. október 15., 11:35

Havasalföld, Mehedinți megye, Szörényvár (Turnu Severin) adott otthont az U14-es és U16-os korosztályú cselgáncsozók országos egyéni földharcbajnokságának, amelyen három csíkszeredai klub is képviselve volt.

Dániel Albert edző és érmes tanítványai. Balról jobbra: Böjte Szilveszter, Székely Botond, Tamás Réka és Mihály Hunor Fotó: Mártoönffi Judo

A csíkiak közül a legjobb eredményt az U14-es korosztály 55 kilogrammos súlycsoportjában indult Székely Botond érte el, a Csíkszeredai ISK sportolója bajnoki címet szerzett. Ugyanebben a korcsoportban, a 66 kilogrammos súlycsoportban Mihály Hunor (ISK) a harmadik helyen zárt.

{A}

Az U16-os sportolók között a 46 kilogrammos súlycsoportban indult Ladó Ákos (Csíkszeredai Sportklub) a harmadik helyen végzett. Az 50 kilogrammosok között két csíkszeredai is dobogós lett, Böjte Szilveszter (ISK, csíkszentdomokosi csoport) második, míg Szász Róbert (Sportklub) harmadik helyezést ért el.

A 60 kilogrammosok között Mihály Tamás (Sportklub) a döntőben szenvedett vereséget, így ezüstérmes lett, két csíkszeredai lány, Lajos Orsolya (48 kg, VSK Csíkszereda) és Tamás Réka Mária (40 kg, ISK) pedig a harmadik helyen zárt.

A sportolókat Dánél Sándor (Sportklub), Dániel Albert (ISK) és Albert Csaba (VSK) edzők készítették fel.