Következményekkel járt a csíkiak kiesése a BL-ből

Horváth Bálint Ottó 2019. október 14., 17:01

Sito Rivera vezetőedző és három idegenlégiós távozik a Csíkszeredai Imperial Wet teremlabdarúgócsapatától, miután nem sikerült továbbjutniuk a Bajnokok Ligája csoportköréből. 

Rövid ideig tartott Sito Rivera megbízatása az Imperial Wet élén Fotó: Beliczay László

A csíkszeredai együttes egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel a második helyen zárt a hétvégén a Bajnokok Ligája prágai csoportjában, így nem jutott tovább az elitkörbe, holott ez volt a célkitűzése. A vártnál gyengébb teljesítmény pedig következményekkel járt, a vezetőség hétfőn szerződést bontott Sito Rivera vezetőedzővel, továbbá három fontos játékos, Alvaro, Hector és Moreno is elhagyja a csapatot.

A csapatnak kötelező módon tovább kellett volna jutnia az elitkörbe.

Amikor Sito Rivera átvette a szakvezetést, világosan elmondtuk, hogy ez az elvárás, ezért azt igazolt, akit akart, és úgy érzi, hogy segíteni tud a cél teljesítésében. Egyáltalán nem vagyok megelégedve a csapat játékával, a 7–3-as vereség a Sparta Prága ellen durván hangzik, de nem volt ekkora különbség a felek között, sőt verhetők voltak a csehek” – nyilatkozta Görbe Walter, az Imperial Wet tulajdonosa. Hozzátette, a hab a tortán azonban a vasárnap esti, máltaiak elleni 2–2 volt, mivel ezen a meccsen le kellett volna futballozzák az ellenfelet, és három-négy góllal is nyerni.

Görbe Walter csapattulajdonos teljes mértékben elégedetlen a mutatott játékkal Fotó: Gábos Albin

A klubvezető kiemelte, valakinek felelnie kellett a gyenge eredményekért, mert a vezetőedző és a játékosok a klub részéről mindent megkaptak, és mindaddig, amíg minden igényüket teljesíti, és időben megkapják a fizetésüket, elvárja, hogy

teljes erőbedobással végezzék a feladatukat, továbbá az európai porondon kellett volna megmutatniuk a játékerejüket, nem pedig a román bajnokságban, főleg, hogy volt már tapasztalatuk ezen a szinten.

Mint megtudtuk, Cosmin Gherman lesz az Imperial Wet új vezetőedzője, aki visszatér a kispadra, miután az előző szezon végén bajnoki címet szerzett a csapattal. „Egyelőre a jelenlegi kerettel folytatjuk, majd a téli szünetben, ha úgy látjuk, hogy szükség lesz erősítésre, akkor biztosan igazolunk játékosokat, de

amennyiben azok, akik maradtak, továbbra sem alkotnak egységes csapatot, akkor még lesznek távozók.

„Sajnálom, hogy hallgattam a játékosokra, amikor leváltottuk Ghermant, akit nem szerettek, mert kemény edzéseket és fegyelmet tartott. Biztos vagyok benne, hogy ha nem cseréltünk volna edzőt, továbbjutottunk volna ebből a csoportból” – zárta Görbe Walter.