Három sportágat kiemelten támogatnak Kézdivásárhelyen

Bíró Blanka 2019. október 14., 18:02

Kiemelten támogatja Kézdivásárhely három legeredményesebb sportágát – a kosárlabdát, a labdarúgást és a jégkorongot – a város és a megye önkormányzata.

Képünk illusztráció Fotó: Halmágyi Zsolt

Egységes támogatásban egyezett meg a város és a megyei tanács vezetősége: Kézdivásárhely önkormányzata 660 ezer lejt különített el erre a célra, Kovászna Megye Tanácsa további 650 ezer lejt tesz hozzá.

{A}

A három sportszakosztályt úgy választották ki, hogy ezek szerepelnek az országos bajnokságokon, és az anyagi támogatással még jobb eredményeket érhetnek el – mondta Bokor Tibor polgármester. Más sportágak támogatására további 80 ezer lejre lehetett pályázni a helyi önkormányzatnál.

  • A kézdivásárhelyi kosárlabda szakosztály összesen 590 ezer lejes keretből gazdálkodhat, ebből 150 ezer lejt a helyi költségvetésből különítettek el, 440 ezer lejt ad a megyei tanács.
  • A labdarúgás esetében az összérték 600 ezer lej, itt 450 ezer lejt ad a kézdivásárhelyi tanács, 150 ezer lejjel járul hozzá a megyei önkormányzat.
  • A jégkorongnál 120 ezer lej a támogatás összértéke, amely egyenlő arányban oszlik a két fél között.

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke úgy fogalmazott: ez a támogatás biztosíték is egyben, hogy az év eleji bizonytalan időszakban is tudnak dolgozni a szakosztályok, nem kell megvárniuk a költségvetés elfogadását.