Kétgólos előnyt adott le az FK Csíkszereda

Kovács Attila 2019. október 13., 19:39

Nem tudta megszakítani a hazai döntetlenek sorozatát az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 11. fordulójában. Vasárnap délután egy verhető csapat ellen veszítettek el két pontot a csíkiak, az ellenfél, a Pandurii Târgu Jiu ráadásul tíz emberrel egyenlített.

Fotó: Gábos Albin

Kötelező volt a három pont otthon tartása a csíkszeredai csapat számára az utolsó előtti helyen álló Pandurii ellen, ha el akart mozdulni a táblázat 17. helyéről, a kiesést jelentő zónából. Ennek megfelelően az első percekben a piros-feketék igyekeztek nyomás alá helyezni Dinu kapuját, és két szögletet is kiharcoltak, gólhelyzet azonban nem alakult ki. Az 5. percben Magyari távoli lövése messze elkerülte a vendégek kapuját, ezután a Pandurii is próbálta kiegyenlíteni a játékot, és ők is két szögletig jutottak.

Ebben az időszakban kapkodva, pontatlanul támadott az FK, a vendég együttes pedig ellentámadásokkal próbálkozott.

Fotó: Gábos Albin

A 18. percben Magyari beadása után Becze nem tudott labdához érni, a kapus kiütötte a játékszert, a játékvezető viszont szabálytalanságot látott, és sípolt. Két percre rá szintén Magyari hozta fel a labdát, de átadása túl hosszúnak bizonyult a jó helyzetben levő Becze számára, a csíki támadó kisodródott a kapu elől, és lövés helyett csak beadni tudott, így kimaradt egy gólszerzési lehetőség.

A 27. percben aztán megszületett az első hazai gól, amihez a szerencsére is szükség volt.

Bal oldali szabadrúgás után a labda a középen, a kaputól mintegy 20 méterre helyezkedő Magyarihoz került, akinek lövésébe Pintér akarata ellenére is beleért, becsapva ezzel az ellenkező irányba induló Dinut, a labda pedig a jobb alsó sarokban kötött ki. A 31. percben Palmeș jobb oldali beadása után Vișan kézzel ért a labdához saját tizenhatosán belül,

a megítélt büntetőt Magyari higgadtan lőtte a hálóba, a kapus ellenkező irányba vetődött.

Fotó: Gábos Albin

A második játékrészben egy agresszívebb vendégcsapat jött ki a pályára, a hazaiak kissé fellazítottak, aminek az lett az eredménye, hogy a Pandurii lassan átvette a kezdeményezést. Az 52. percben Majzik lőtt kevéssel fölé szabadrúgásból, három perccel később Pintér jobb oldali szabadrúgása után szintén kapu fölé szállt a labda.

Ezután a vendégek percei következtek, az 58. percben egy szöglet után fejelt fölé Oiță, majd a 60. percben a lesre játszó hazai védelmet becsapva egy indításra jól ugrott ki Popescu, a Pandurii csatára elhúzta a labdát Ljuljanovic mellett, és a hálóba lőtt.

Fotó: Gábos Albin

Mivel a kínai Lu Yufeng a 65. percben megkapta második sárga lapját, és kiállították, úgy tűnt, emberfölényben magára találhat a csíki együttes, de ehelyett a vendégek kedve jött meg.

A 73. percben Chiș laposan belőtt labdáját Trancă közelről juttatta a kapuba, kiegyenlítve az állást.

{A}

Ezután felpörgött a játék, Valentin Suciu tanítványai próbálták eldönteni a mérkőzést, de Magyari centerezése után Eder lövése nem volt elég ahhoz, hogy legyőzze Dinut. A 87. percben Eder távolról próbálkozott, de a vendégek kapusa védett, csapata pedig sikerrel védekezett az utolsó percekben.

Értékes pontokat veszített el hazai pályán az FK, amely kieső helyen maradt, és a következő, hétközi fordulóban szerdán 15 órától Bukarestben lép pályára, a Daco-Getica vendégeként.

Fotó: Gábos Albin

Labdarúgó 2. Liga, 11. forduló:
FK Csíkszereda–Pandurii Lignitul Târgu Jiu 2–2 (2–0).
Gólszerzők Pintér (27.), Magyari (32., 11-esből), illetve Popescu (60.), Trancă (73.).
FK: Ljuljanovic – Palmeş, Csonka, Majzik, Lalic, Casiadi-Bakó, Veres (Kálmán, 80.), Pintér (Logon, 65.), Eder, Magyari, Becze (Barta, 46.). Vezetőedző: Valentin Suciu.

További eredmények:
Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Konstancai Farul 2–1,
Temesvári Ripensia–CS Mioveni 0–5,
Bukaresti Metaloglobus–Turris Turnu Măgurele 1–0,
Sportul Snagov–Kolozsvári U 1–1.

Vasárnap, 19.30
Petrolul Ploieşti–Bukaresti Daco-Getica.

Az FC Argeş Pitești–Resicabányai CSM, a Gloria Buzău–Temesvári Poli, az Aradi UTA–Concordia Chiajna és a Dunărea Călăraşi–Bukaresti Rapid találkozót elhalasztották.

{S1}