Szoros meccset nyert meg Kolozsváron, élre állt a Szejke SK

Horváth Bálint Ottó 2019. október 13., 17:57

A mérkőzés nagy részében előnyben játszott, mégis megszenvedett a győzelemért a Kolozsvári Universitatea otthonában a Székelyudvarhelyi Szejke SK. A férfi kézilabda A osztály C csoportjának negyedik fordulójában az udvarhelyiek két góllal nyertek.

Eddig hibátlanul menetelnek az udvarhelyiek. Korábbi felvétel Fotó: Veres Nándor

Több mint két hét után játszott újabb bajnoki mérkőzést a Szejke SK, amely az előző játéknapon szabadnapos volt. Az elmúlt idényben az élvonalban szerepelt kolozsváriak otthonában kemény mérkőzésre volt kilátás, ez pedig be is igazolódott.

Az udvarhelyi csapat már az elején magához vette az irányítást, és öt góllal is vezetett,

a hazaiak azonban a szünet előtt felzárkóztak, sőt kiegyenlítettek. A folytatásban felváltva vezettek a felek, az utolsó negyedórában aztán ismét a vendégeknél volt az egy-két gólos előny.

{A}

Az utolsó két percben óriási izgalmak közepette az Universitatea ismét egyenlített, az utolsó két találatot viszont a Szejke játékosai lőtték, akik ezzel

értékes győzelmet szereztek riválisukkal szemben, és átvették a vezetést a csoportban.

Legközelebb szombaton 18 órától a városi sportcsarnokban játszik Sipos Lóránt vezetőedző csapata, amikor az ugyancsak három győzelemmel rendelkező Tordai Potaissa II.-t fogadja.

Férfi kézilabda, A osztály, C csoport, 4. forduló:
Kolozsvári Universitatea–Székelyudvarhelyi Szejke SK 31–33 (18–18).
Szejke SK: Orbán, Jobb – Komporály 10, Balázs 6, Kónya 5, Jére 4, Fekete 2, Tăuțean 2, Csibi 1, Lőrinczi 1, Szász Előd 1, Pál Szilárd 1.

A játéknap másik mérkőzésén:
Tordai Potaissa II.–Segesvári VSK 27–26 (12–14).