Gólzáporos győzelmet aratott a Sportklub

Zátyi Tibor 2019. október 12., 21:39

Nyolc gólt ütött szombaton este a vendég Schiller-Vasas HC együttesének a Csíkszeredai Sportklub, így továbbra is vezeti a jégkorong Erste Liga alapszakaszát.

Nem tudta megszorongatni a Vasas az éllovas Sportklubot Fotó: Gábos Albin

Mindkét együttes győzelmet aratott a pénteki játéknapon, a Sportklub 5–2-re verte a címvédő Ferencvárost és átvette a vezetést a táblázaton, míg az utolsó előtti Vasas szezonbeli második győzelmét a Gyergyói Hoki Klub otthonában aratta.

Már a 3. percben megszerezte a vezetést a Sportklub, Bíró Tamás talált be, ám rögtön jött a Vasas válasza, húsz másodperccel később egyenlített.

Fotó: Gábos Albin

Sokáig nem volt egál az eredményjelzőn, a csíkiak rögtön kihasználták első emberelőnyüket, és Pelley visszaszerezte az előnyt. Tíz perces gólcsend következett, majd az első szünet előtt előbb

Fodor, majd Sándor talált be a Vasas kapujába, így kényelmes előnyben mehetett pihenni a Sportklub.

A második harmad gyors Vasas-góllal folytatódott, Schmál talált be ismét. Ez nem vette el a fölényben hokizó csíkiak kedvét, egymás után jöttek az újabb gólok (Horváth, Becze és Brophey), így a 33. percben 7–2-es állásnál kapuscserét hajtott végre a vendég együttes szakvezetése. A harmad vége előtt – amelyben nem volt egy kiállítás sem – Rafaj is betalált a Vasastól.

Fotó: Gábos Albin

Az utolsó játékrészben még nagyobb fölényben játszott a Sportklub, 20-szor lőtt kapura, ám ebből csak egy gól született, Becze zárta le a meccset.

A Sportklub 8–3-ra nyert, és készülhet a jövő heti magyarországi túrára.

A csíkiaknál továbbra sem játszhatott az eltiltott Kurtis McLean, akinek két mérkőzés lejárt az eltiltásából, még nem játszhat pénteken a Fehérvári Titánok otthonában, ám a vasárnap Újpest elleni idegenbeli meccsen már jégre léphet a Sportklub gólpasszfelelőse.

Óriási meglepetés is született szombaton, a sereghajtó Hokiklub Budapest 5–3-ra legyőzte a Brassói Corona együttesét.

{A}

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–Schiller-Vasas HC 8–3 (4–1, 3–2, 1–0),
Gólszerzők: Bíró Tamás Áron (3.), Rodney Pelley (7.), Fodor Csanád (17.), Sándor Zoltán (19.), Horváth László (24.), Becze Tihamér (30., 51.), Evan Brophey (33.), illetve Schmál Kristóf (4., 21.), Rafaj Attila (37.).
Kapura lövések: 46–21
Kiállításpercek: 2, illetve 4

{G1}

{H1}