Súlyos vereséget szenvedett az FK

Zátyi Tibor 2019. október 12., 21:11

Hat nap alatt harmadik meccsét játszotta a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Ligában, valószínűleg a fáradtság is rányomta bélyegét a csapat szombati vendégjátékára Galacon.

Hat nap alatt harmadik meccsét játszotta az FK Fotó: Beliczay László

A hazai versenynaptár kialakítása és a szabályok miatt hat nap alatt három mérkőzést kellett játsszon a Futsal Klub, hétfőn a Csíkszeredai Imperial Wet együttesét fogadta (2–6), csütörtökön pótolta a második fordulóból elhalasztott Temesvári Informatica elleni meccset (0–2), míg szombaton már az ötödik játéknapon a Galaci United vendége volt.

{A}

A fiúkból főleg a csütörtöki meccs vett ki sok energiát – az Informatica elleni meccs az utolsó percig nyílt csatát hozott –,

pénteken már autóbuszba ültek és máris az Udvarhelytől 320 kilométerre található Galacra utaztak.

A galaci csarnokban kevés, alig száz néző előtt rendezték a mérkőzést, melyen korán előnybe került a házigazda United, majd folyamatosan ellépett az eredményjelzőn. A vendégek előtt is adódtak lehetőségek, ám nem tudtak túljárni az FK-nál több idényt is lehúzott Andrei Grigoraș eszén, így Galac 6–0-ra vezetett a szünetben.

A második játékrészben is főleg a hazaiak akarata érvényesült a pályán, potyogtak a találatok az udvarhelyi kapuba, a becsületgólt Mánya Szabolcs, az FK edző-játékosa szerezte a mérkőzés végén.

Az FK 11–1-re maradt alul, ez egyben az utóbbi évek legsúlyosabb udvarhelyi futsal veresége.

Most közel egy hónapos szünet következik a bajnokságban, mivel a román válogatott készül az október 23–26. között Piatra Neamț-on rendezendő vébéselejtezőre, ahol sorrendben Hollandia, Albánia és Kazahsztán lesz az ellenfele. A csoportból az első kettő jut tovább a 2020-as litvániai világbajnokság selejtezőjének elit körébe.

Mivel a 6. játéknapon szabadnapos lesz az FK, legközelebb november 6-án játszik, a Dévai Autobergamót fogadja a városi sportcsarnokban.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 5. forduló
Galaci United–Futsal Klub Székelyudvarhely 11–1 (6–0),
gólszerzők Obadă (3.), Lașcu (10., 28. 31.), Crișan (12.), Stoica (14.), Boșneagă (16., 20.), Cireș (34.), Araujo (35.), Tacot (37.), illetve Mánya (38.).

{Z1}

{S1}