Megakadályoznák Tamás Nándor előrelépését? – a román sajtó szerint igen

Horváth Bálint Ottó 2019. október 12., 17:56

A Puskás Akadémia labdarúgója, Tamás Nándor behívót kapott a román korosztályos válogatottba, de a magyarországi klub nem engedélyezte részvételét a keretben – erről szól a Gazeta Sporturilor cikke, amely szerint a magyarok megakadályozzák a fejlődésben. 

Bemutatkozott a magyar élvonalban, jelenleg a másodosztályban játszik. Archív Fotó: Puskás Ferenc Akadémia

Amint a portálon ismertették, a nagy tehetségnek tartott Tamás Nándor az utóbbi másfél évben „eltűnt” a román ifjúsági válogatottak keretéből, holott ezt megelőzően egyértelmű kezdőnek számított az U17-es és U18-as román együttesben, ahol kiváló teljesítményt nyújtott, utóbbi korosztályban négy mérkőzésen egy gólt szerzett.

Legutóbb 2017 decemberében játszott a válogatottban,

ezután pedig az U19-es csapatban kellett volna bizonyítania, de tavaly egyáltalán nem vett részt sem az Európa-bajnoki selejtezőben, sem az idei elitkörben.

Fotó: Puskás Akadémia

A Gsp úgy tudja, a Román Labdarúgó-szövetség illetékesei személyesen Magyarországra utaztak, hogy megoldást találjanak a kialakult helyzetre, a Puskás Akadémiánál azonban azt a választ kapták, hogy Tamás Nándor inkább a magyar válogatottakban szeretne játszani. Tamás Nándor egyébként korábban szintén úgy nyilatkozott, hogy

a jövőben a magyar válogatottat akarja erősíteni.

Egyes információk szerint a magyar szövetség megpróbálta elérni a FIFA-nál, hogy a jövőben a labdarúgó a magyar ifjúsági válogatottat képviselje, de egyelőre nem kapott pozitív választ. 

{A}

A farkaslaki gyökerekkel rendelkező, 2000-ben Kézdivásárhelyen született Tamás Nándor a Székelyföld Labdarúgó Akadémiánál nevelkedett. Kezdetben az FK Csíkszereda harmadosztályú csapatát és az U17-es együttest erősítette, majd 2017 nyarán került a felcsúti Puskás Ferenc Akadémiára, ahol előbb az U19-es, majd az NB III-as csapatban is szórta a gólokat. Később az NB II-es Aqvital FC Csákvár csapatához került kölcsönbe, ahol szintén remekül teljesített.

Aztán az előző idényben bemutatkozott a Puskás Akadémia felnőtt csapatában a magyar élvonalban, ezzel ő lett a Székelyföld Labdarúgó Akadémia első növendéke, aki a magyar első osztályban szerepel, ahol kilenc mérkőzésen lépett pályára, és egy gólt lőtt.

Közben Tamás Nándort a Puskás Akadémia ismét kölcsönadta a másodosztályba a Csákvárnak, ahol a jelenlegi szezonban öt meccsen játszott, ezeken két gólt és két gólpasszt jegyzett.

{K1}

A kialakult helyzet kapcsán megkerestük Tamás Nándort, hogy megismerjük az álláspontját, aki azonban nem kívánta kommentálni az ügyet.