Rangadót nyert, vezeti az Erste Ligát a Csíkszeredai Sportklub

Zátyi Tibor 2019. október 11., 22:22

A Csíkszeredai Sportklub az idényben másodszor is legyőzte a jégkoron Erste Liga címvédőjét, a Ferencvárosi TC-t, pénteki sikerének köszönhetően az alapszakasz élére ugrott.

Öt gólt ütöttek a címvédő Ferencvárosnak Fotó: Gábos Albin

A meccs előtt még éllovas Ferencváros vendégeskedett pénteken kora este a Vákár Lajos Műjégpályán. A közel kétezer ember előtt rendezett rangadót végig uralta a Sportklub, és az első harmadban kihasználva emberelőnyét Becze góljával megszerezte a vezetést.

A második harmadban öt perc játék után Bíró Tamás növelte az előnyt, amire a vendégek emberelőnyből szerzett találattal válaszoltak.

Fotó: Gábos Albin

Ám nem sokáig volt szoros az eredmény, a szünetig újabb két gólt ütött a nagyszerű formában játszó házigazda.

{A}

A címvédő Fradi az utolsó harmadban Rantanen révén faragott hátrányából, majd magasabb fokozatra kapcsolva próbált még közelebb férkőzni, ám Salló gólja az 52. percben lenyugtatta a kedélyeket, egyben beállította a Sportklub 5–2-es győzelmét.

A csíki siker azt is jelenti, hogy a két csapat helyet cserélt a tabellán, a Csíkszereda előnye úgy egy pont, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Ez volt a Sportklub idei második sikere a Fradival szemben, szeptember végén hosszabbításban nyert 5–4-re Pesterzsébeten.

Szombaton mindkét gárda jégre lép, a Sportklub 18.30-tól a Gyergyó HK vendégeként meglepetésre 4–2-es győzelmet aratott Schiller-Vasast fogadja, míg a Fradi épp a gyergyóiakhoz látogat.

Fotó: Gábos Albin

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Csíkszeredai Sportklub–FTC-Telekom 5–2 (1–0, 3–1, 1–1)
gólszerzők Becze Tihamér (12.), Bíró Tamás (26.), Rodney Pelley (36.), Gyenyisz Kuljas (39.), Salló Alpár (59.), illetve Tóth Adrián (33.), Anssi Rantanen (51.).
Kapura lövések: 37–33
Kiállítások: 8, illetve 6 perc

{G1}

{H1}