Kínos GYHK-vereség a Vasas ellen

Gergely Imre 2019. október 11., 21:42

Hiába lőtt kétszer annyit kapura a Gyergyói Hoki Klub, mint ellenfele, a Schiller-Vasas, a gólszerzésben Ladányi Balázs legénysége bizonyult jobbnak, és az előzetes elvárásokat borítva elvitte a pontokat Gyergyószentmiklósról.

Váratlanul elhullajtotta a hazai pontokat a gyergyói gárda. Archív Fotó: Facebook/Gyergyói Hoki Klub

Amikor a második percben Ferencz-Csibi megszerezte a vezetést a gyergyóiaknak, senki sem gondolta volna, hogy a végén a piros-fehérek csalódottan kell elhagyják a jeget. Az első húsz percben csak egy dolog tűnt kérdésesnek, vagyis az, hogy mekkora különbséggel fognak győzni Gógáék. Látványos helyzetek követték egymást Sági ketrece előtt, csakhogy sorra ki is maradtak.

A második harmadra az addigi gyergyói fölény teljesen szertefoszlott.

A Vasas emberelőnyben egyenlített Turbucz révén, és a csapat megérezte, hogy lehet keresnivalója. Már nem is volt váratlan, hogy nemsokára a vendégek vezettek.

{A}

A harmadik harmadra már nagy elszántsággal jött vissza a GYHK, felszántották a jeget a támadó harmadban, lőtték is minden szögből a kaput, de a gólvonalon sehogy sem jutott át a korong.

S hogy még rosszabb legyen a helyzet, Csiki egy kontrából tovább növelte a Vasas előnyét. 

A vége előtt lehozta kapusát Christopher Hamell megbízott edző, és az üres kapuba még egyszer betaláltak a vendégek. Sára a legutolsó másodpercekben még szépített, egy Zagidullin lövésbe belepiszkálva, de ettől nem lett jobb a hangulat a gyergyószentmiklósi csarnokban, ahol szombaton a Ferencváros lesz a vendég.

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz:
Gyergyói Hoki Klub–Schiller-Vasas 2–4 (1–0, 0–2, 1–2).
Gólszerzők: Ferencz-Csibi Róbert (2.), Sára Tibor (60,), illetve Turbucz Martin (24.), Inglis Ákos (32.), Csiki Attila (54.), Rafaj Attila (58.).

{G1}

{H1}