Büntetőpárbajban dőlt el a magyar–román kisdöntő

Horváth Bálint Ottó 2019. október 11., 13:34

Románia kispályás labdarúgó-válogatottja szerezte meg az ausztráliai Perth-ben rendezett minifutball-világbajnokság bronzérmét, a kisdöntőben büntetőkkel múlta felül Magyarországot.

Bronzérmet ért Klein László kivédett büntetője Fotó: Facebook/Federatia de Minifotbal din Romania

A torna bronzérméért lejátszott péntek kora délutáni mérkőzésen sem az ötvenperces rendes játékidőben, sem a tízperces hosszabbításban nem született gól. A győztes kiléte a büntetőpárbajban dőlt el, ahol

a romániai játékosok mindhárom lövésüket értékesítették, a magyarok azonban már az elsőt kihagyták, ezt Klein László kivédte, és nagyban hozzájárult a győzelemhez.

A román együttes második bronzérmét szerezte meg a világbajnokságokon, miután a 2015-ös amerikai egyesült államokbeli seregszemlén is a harmadik helyen végzett, míg a magyar csapat a negyedik helyezéssel az eddigi legjobb eredményét érte el.

Harmadjára sikerült: Mexikó a világbajnok 

Mexikó válogatottjának győzelmével ért véget az ausztráliai világbajnokság, a péntek délutáni döntőben a mexikóiak 4–0-ra győzték le Brazíliát, ezzel két elveszített finálé (2015-ben az Amerikai Egyesült Államoktól, 2017-ben Csehországtól kaptak ki) után az idei tornán megszerezték a világbajnoki címet.

{A}