Felnőtteknek szóló bábelőadásban mutatják be a Szent Anna-tó legendáját

Hegyi Zsuzsánna 2019. október 11., 13:21

Felnőtteknek szóló bábelőadásra készül a gyergyószentmiklósi Halvirág Bábszínház. A Szent Anna-tó legendáját árnyjáték formájában, elő zene kíséretében álmodták színpadra.

Népes csapat áll a produkció mögött Fotó: Hegyi Zsuzsánna

„Tavaly, amikor Tusványosról tartottunk hazafelé, rájöttünk, hogy itt van nekünk a Szent Anna-tó, de alig ismerjük a történetét, sokan nem is jártak ott. Így jött az ötlet, hogy bemutassuk bábszínházi előadásként úgy, hogy elsősorban felnőtteknek szóljon” – ismertette Borsos Virág, a bábszínház vezetője.

A legenda egy nagy, fehér paravánon fog megelevenedni, a bábok árnyékait láthatja majd a közönség, élő zene kíséretében. Népes csapat áll a produkció mögött: a zenét Mihály Csaba szerzi, a zene szövegét Tamás Gyopár írja, a produkció zenei hátterét tehetséges gyergyói fiatalok biztosítják, a bábokat Ferenczi Zoltán készíti, az árnyjátékot Tamás Gyopár, Tamás Boglár és Borsos Virág vállalja.

A Szent Anna-tóról szóló előadást a Szent Miklós Napok keretében láthatja először a közönség, azt követően pedig turnéra viszik a produkciót.

{A}