Otthon kell tartania a pontokat az FK Csíkszeredának

Zátyi Tibor 2019. október 11., 11:44

A labdarúgó 2. Ligában való bennmaradásért folytatott harcban nagyon fontos találkozó vár az FK Csíkszeredára, vasárnap 17 órától az utolsó előtti helyezett Pandurii Lignitul Târgu Jiu lesz az ugyancsak kieső helyen álló csíkiak vendége.

Hazai pályán veretlen az FK Csíkszereda. Archív Fotó: Gábos Albin

Eddig ötször játszott idegenben a Pandurii a 2. Ligában, ezekből négyen alulmaradt, és mérkőzésenként legalább két gólt kapott. Idei egyedüli győzelmét is Zsilvásárhelyen kívül szerezte, meglepetésre 1–0-ra nyert a Bukaresti Metaloglobus otthonában.

Hazai pályán sem megy a táblázaton utolsó előtti helyet elfoglaló együttesnek, két pontot szerzett: a Viitorul Pandurii Târgu Jiuval és a Gloria Buzăuval is gól nélküli döntetlent játszott. Kijelenthető tehát, hogy

nagyon hullámzó teljesítményt nyújt a Gorj megyei együttes,

legutóbbi három találkozóján pedig tíz gólt kapott, és csupán kettőt lőtt (hazai pályán az Aradi UTA-tól 5–2-re, a Petrolul Ploiești-től 1–0-ra, míg a Dunărea Călărași vendégeként 4–0-ra kapott ki).

Az FK sokkal jobban teljesít hazai pályán, mint idegenben, még veretlen Csíkszeredában,

igaz, egyedül a Metaloglobust tudta legyőzni, a Dunărea Călărași-sal, a Temesvári Ripensiával és a Kolozsvári Universitateával is döntetlent játszott, mindegyik mérkőzésen legalább egy gólt szerzett.

{A}

A Pandurii elleni mérkőzésen csak a győzelem az elfogadható eredmény, ellenkező esetben az FK lépéshátrányba kerülhet a kiesés ellen folytatott harcban.

A 11. játéknap amúgy csonka forduló lesz, mivel a különböző korosztályos válogatottak mérkőzései miatt négy találkozót is elhalasztottak.

Labdarúgó 2. Liga, 11. forduló

Szombat, 11 óra
Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Konstancai Farul
Temesvári Ripensia–CS Mioveni

Szombat, 13.30
Bukaresti Metaloglobus–Turris Oltul Turnu Măgurele

Vasárnap, 14.30
Sportul Snagov–Kolozsvári Universitatea

Vasárnap, 17 óra
FK Csíkszereda–Pandurii Lignitul Târgu Jiu

Vasárnap, 19.30
Petrolul Ploieşti–Bukaresti Daco-Getica

Az FC Argeş Pitești–Resicabányai CSM, a Gloria Buzău–Temesvári Poli, az Aradi UTA–Concordia Chiajna és a Dunărea Călăraşi–Bukaresti Rapid találkozót elhalasztották.

{S1}